Tia Jumbe: 6 tips för att stärka hud och hår med naturens guld
Författare, ayurvedisk hälsorådgivare, yogalärare och journalist


Smöroljan ghi är supermat som ger näring till kroppen inifrån och ut. Men det går alldeles utmärkt att boosta med ghi även direkt på hud och hår. Här är 6 härliga sätt att använda ghi i din skönhetsvård!

Att smöroljan ghi är en riktig supertreat för kroppen har väl nästan ingen missat. Det flytande guldet sägs boosta immunförsvaret, stärka nervsystemet och minska inflammation i kroppen.

Ghi används också mot förstoppning, gaser och torra slemhinnor, liksom vid problem med torra och irriterade ögon. Du hittar fler fördelar och recept med ghi i länkarna nedan.

Men ghi är också superfint att använda PÅ kroppen.

Ghi, ghee eller helt enkelt smörolja, är nyttigt både för insidan och utsidan av kroppen.

Här är några tips på hur du kan använda ghi utvändigt:


1. Torr hud

Smörj in torra händer och spruckna nagelband. 

2. Läppbalsam

Använd som läppbalsam för mjukare läppar.

3. I badvattnet

Ta en matsked i badvattnet för len hud över hela kroppen. 
 
4. På sår och irriterad hud

Använd på småsår och hudirritationer för snabbare läkning. 

5. Hårinpackning

Blanda med lika delar kokosolja till en hårinpackning: Låt sitta minst någon timme och duscha sedan ur med varmt vatten.

6. Make-up remover

Blanda med några droppar vitamin E-olja och använd för att ta bort ögonmakeup. Massera in blandningen på ögonlock och ögonfransar. Skölj med en fuktad frottéhandduk.

Ghi är väldigt enkelt att göra själv hemma. Du hittar recept på hemmagjort ghi här, med lite tips på vad den är bra för invändigt, och färdig ghi finns att köpa i hälsokostaffärer, onlinebutiker eller i min webbutik. I det här blogginlägget hos Banyanbotanicals hittar du fler tips på hur du kan använda ghi i din skönhetsvård!  


All kärlek,

Tia

Tia Jumbe. Foto: Camilla Lindqvist

Tia Jumbe är författare, ayurvedisk hälsorådgivare, yogalärare och journalist. Hon brinner för yoga och hälsa och har skrivit flera böcker i ämnet: "Boosta hud & hår med naturens näringsbomber", "Boosta din hälsa med naturens superfoods" och den senaste boken "Nystart i livet med ayurveda". Den här texten publicerades ursprungligen på hennes blogg.  


Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld.

Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd!

Här ser du hur du kan stödja oss.