Ny VD för Svenska Epoch Times – entreprenören och filantropen Vasilios Zoupounidis

Vasilios Zoupounidis mottar Hans Majestäts Carl XVI Gustafs entreprenörspris Årets Nybyggare, Pionjär
Vasilios Zoupounidis mottar Hans Majestäts Carl XVI Gustafs entreprenörspris Årets Nybyggare, Pionjär.

Entreprenörskap

Vasilios har både nominerats till och mottagit flertalet priser, huvudsakligen för sitt entreprenörskap. Bland annat har han i november 2011 mottagit Hans Majestäts Carl XVI Gustafs entreprenörspris Årets Nybyggare, Pionjär. År 2010 var han regional finalist i vad som kallas världens största entreprenörstävling, Ernst & Youngs Entrepreneur of The Year.

Att Vasilios brinner för entreprenörskap visar sig i de olika åtaganden han har. Han är bland annat styrelseledamot i ALMI regionalt och Företagarna lokalt. För sitt entreprenörskap porträtteras han i Entreprenörsboken, volym II.

Mänskliga rättigheter och fattigdom

Vasilios är som entreprenör mån om att bekämpa fattigdom. Hans föräldrar flydde själva 1971 fattigdom i diktaturens Grekland, tillsammans med sina tre söner. Idag vill han hjälpa andra att arbeta sig ur misär och Vasilios har valt att vara donator till organisationen Hand in Hand.

Genom Hand in Hand, med hjälp till självhjälp, erhåller fattiga invånare i utvecklingsländer utbildning och mikrolån för att kunna bli egna företagare. På så sätt lyckas de försörja sig själva och sina familjer, och ta sig ur fattigdomens grepp av egen kraft.

Under närmare 20 år har Vasilios på olika sätt, och genom olika organisationer och nätverk, jobbat med mänskliga rättigheter med fokus på Kina då han sedan unga år haft ett stort intresse av Kina och traditionell kinesisk kultur. Vasilios har även studerat traditionell kinesisk medicin och jobbat som akupunktör.

Kultur

Vasilios är även en stark förespråkare för traditionell kultur, måleri och scenkonst. Han är mecenat till flera kulturella institutioner och organisationer, bland annat som medlem i Kungliga Operans Donationsfond under ett antal år. Han stöttar också det New York-baserade danskompaniet Shen Yun Performing Arts - världens främsta kulturbärare inom traditionell kinesisk dans.

År 2012 mottog Vasilios priset ”I mänsklighetens och kulturens tjänst” för sitt mångåriga stöd till kultur och mänskliga rättigheter. Priset delades ut i Grekland i form av en byst av Alexander den store.

Epoch Times är Sveriges nya stora dagstidning i tryck. Vi tror starkt på journalistikens ursprungliga roll att rapportera sanningen – utan någon agenda.

Vi skapar inga drev, vi svartmålar inte människor, vi hänger inte ut folk och vi tror inte på att skriva folk på näsan. Däremot tror vi på människors förmåga att dra egna slutsatser.

Välkommen som läsare!

Vasilios Zoupounidis

Vasilios Zoupounidis

Vd och ansvarig utgivare

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad (föräldraledig)

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2024