Superdrycken som avgiftar din kropp och stärker immunförsvaret
Så här gör du den hemliga detox-drycken
Äppelcidervinäger och kanel är ett par av ingredienserna i den här renande och stärkande drycken. Foto: Josh Axe


Om du vill rena kroppen, bli av med kroppsfett, boosta din energi och motverka eller bli av med sjukdom, då kan du inta den här detox-drycken, som kan hjälpa till att förbättra din livskvalitet … snabbt!

Ingrediensernas hälsoeffekter

1. Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger är fullproppad av enzymer och goda bakterier. Den innehåller ättikssyra som visat sig kunna sänka blodtrycket upp till 6 procent. Den kan också hjälpa till att äta upp stärkelse om du äter spannmål i kosten.

2. Citronjuice

Citronjuice hjälper till att balansera blodsockret och har en basisk effekt på kroppen vilket bidrar till att reglera ph-värdet. Den innehåller också C-vitamin.

3. Kanel

Kanel är en av de bästa antioxidanterna på jorden. Det är kryddan nummer 1 för att balansera blodsockret.

4. Cayennepeppar

Cayennepeppar har visat sig bidra till att sänka blodtrycket och öka ämnesomsättningen.

5. Rå honung

Rå honung (inte uppvärmd till över 35 grader) är bland annat rik på antioxidanter, är antibakteriell och innehåller goda bakterier.

6. Stevia

Stevia är ett naturligt sötningsmedel som utvinns ur Steviaväxten. Det höjer inte blodsockret och är ett utmärkt alternativ att söta med.

Jag rekommenderar att dricka den här blandningen tre gånger per dag, 20 minuter före måltiden i två veckor. Därefter kan man dricka den en gång om dagen före frukost eller lunch.

Receptet till detox-drycken

Tillagningstid: ca 2 minuter

Portioner: 1

Ingredienser:

– 1 glas ljummet eller varmt vatten (3,5 - 5 dl)
– 2 msk äppelcidervinäger
– 2 msk citronjuice (färskpressad)
– 1/2 - 1 tsk mald ingefära
– 1/4 tsk ceylonkanel
– en nypa cayennepeppar
– 1 tsk rå honung alternativt en nypa steviapulver (sötning kan uteslutas helt)

Gör så här:

– Värm vattnet till önskad temperatur
– Blanda ihop alla ingredienserna.
– Drick helst varm (dock ej över 35 grader om du har honung i). Det går också bra att ha den temperatur du föredrar.

Josh Axe är doktor i naturmedicin, klinisk nutritionist och författare. Hans passion är att hjälpa människor att bli och hålla sig friska med hjälp av mat som medicin. Han har skrivit böckerna "Eat Dirt" och "Gut Repair Cookbook", och driver en av världens största websidor om naturlig hälsa; DrAxe.com

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.