loadingMed sina krispiga chips gjorda på svenska baljväxter vann mor och dotter, Sen och Lin Gustafsson, båda priserna i tävlingen Ät Stockholm. Foto: Liza Simonsson
Med sina krispiga chips gjorda på svenska baljväxter vann mor och dotter, Sen och Lin Gustafsson, båda priserna i tävlingen Ät Stockholm. Foto: Liza Simonsson
Kultur

Mattävling lyfter innovatörer

Anton Nilsson

Elva lag med kreativa matinnovatörer möttes den 22 november i Södertälje för att tävla i mattävlingen Ät Stockholm. Förutom smak bedömdes de tävlande bidragen också i hållbarhet och marknadspotential.

Tävlingen arrangeras av Region Stockholm, Länsstyrelsen Stockholm samt Södertälje kommun i samarbete med Matlust utvecklingsnod.
Syftet är att lyfta fram framtidens matinnovatörer. Alltså små företag som har potential att arbeta sig upp till att bli stora företag. I denna anda består priset inte av en pokal utan av hjälp med att utveckla sitt företag.

– Vi vill att alla här ska utvecklas vidare och därför vill vi inte bara ge pristagarna en vacker pokal utan snarare ett pris som man kan växa med. Dels får man en innovationscheck på tiotusen från Almi som man kan använda till företagsrådgivning, och sedan får man en halv dags rådgivning av Ekologiska säljbolaget, berättar tävlingsledare Eva Helén.

Ät!Stockholm

Är en tävling för småföretagare där man tävlar i skapandet av innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.
Tävlingen hölls i Södertälje den 22 november.

Är inspirerad av tävlingen Matverk som slutade arrangeras 2019 och som var en deltävling i den nationella tävlingen som drevs av Gastronomiska samtal.

Det är nu tredje året som Ät Stockholm arrangeras. Tävlingen hålls av utvecklingsnodet Matlust i samarbete med Region Stockholm, Länsstyrelsen Stockholm och Södertälje kommun.

Källa: Ät!Stockholm

Läs mer

Mest lästa

Rekommenderat

loadingMed sina krispiga chips gjorda på svenska baljväxter vann mor och dotter, Sen och Lin Gustafsson, båda priserna i tävlingen Ät Stockholm. Foto: Liza Simonsson
Med sina krispiga chips gjorda på svenska baljväxter vann mor och dotter, Sen och Lin Gustafsson, båda priserna i tävlingen Ät Stockholm. Foto: Liza Simonsson
Kultur

Mattävling lyfter innovatörer

Anton Nilsson

Elva lag med kreativa matinnovatörer möttes den 22 november i Södertälje för att tävla i mattävlingen Ät Stockholm. Förutom smak bedömdes de tävlande bidragen också i hållbarhet och marknadspotential.

Tävlingen arrangeras av Region Stockholm, Länsstyrelsen Stockholm samt Södertälje kommun i samarbete med Matlust utvecklingsnod.
Syftet är att lyfta fram framtidens matinnovatörer. Alltså små företag som har potential att arbeta sig upp till att bli stora företag. I denna anda består priset inte av en pokal utan av hjälp med att utveckla sitt företag.

– Vi vill att alla här ska utvecklas vidare och därför vill vi inte bara ge pristagarna en vacker pokal utan snarare ett pris som man kan växa med. Dels får man en innovationscheck på tiotusen från Almi som man kan använda till företagsrådgivning, och sedan får man en halv dags rådgivning av Ekologiska säljbolaget, berättar tävlingsledare Eva Helén.

Ät!Stockholm

Är en tävling för småföretagare där man tävlar i skapandet av innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.
Tävlingen hölls i Södertälje den 22 november.

Är inspirerad av tävlingen Matverk som slutade arrangeras 2019 och som var en deltävling i den nationella tävlingen som drevs av Gastronomiska samtal.

Det är nu tredje året som Ät Stockholm arrangeras. Tävlingen hålls av utvecklingsnodet Matlust i samarbete med Region Stockholm, Länsstyrelsen Stockholm och Södertälje kommun.

Källa: Ät!Stockholm

Rekommenderat

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2024