Nybliven mamma sköts till döds i Malmö
En nybliven mamma sköts till döds på öppen gata i Malmö på måndagsförmiddagen. Foto: Susanne W Lamm/Epoch Times-arkivbild


Den kvinna som fördes till sjukhuset efter en skottlossning på måndagsförmiddagen i Malmö har avlidit av sina skador. Hon hade sitt barn med sig vid händelsen. Enligt Sydsvenskan var dådet riktat mot barnets pappa.

Den 31-åriga kvinnan som var nybliven mamma sköts ihjäl på Sergels väg i stadsdelen Ribersborg i Malmö. Mördare har fortfarande inte gripits. En av polisens teorier är att skotten kan ha varit riktade mot pappan till hennes barn eftersom han har ett kriminellt förflutet.

Tidningen skriver att mannen har figurerat i olika kriminella sammanhang i Sverige och Danmark. Han har tidigare dömts till ett långt fängelsestraff.

Det var strax innan klockan 10 på måndagen som polisen fick larm om skottlossningen. Tre personer fördes till sjukhuset. De andra två personerna är dock inte skadade, uppger polisen på sin hemsida.

Knappt en timme efter skottlossningen fick polisen larm om en bilbrand i stadsdelen Lorensberg i Malmö. Polisen vet dock inte om de två händelserna är kopplade till varandra, men man kommer att utreda om det är så.

SVT har publicerat ett filmklipp där man kan se en maskerad person som springer från brottsplatsen med ett vapen i handen.

Vid cirkulationsplatsen på Sergels väg/Tessins väg fanns flera personer samlade.

– Jag vill inte bo kvar i Malmö. Det är sorgligt när det är en så fin stad, säger en kvinna, enligt Sydsvenskan.

En annan kvinna säger att det ”är obehagligt att det händer här”.

Det finns två skolor som ligger när brottsplatsen. Men Malmö stad uppger på sin hemsida att alla elever är i trygghet. Ingen av dem ska heller ha blivit ögonvittne till skjutningen.

Enligt polisen fortsätter utredningen med vittnesförhör, tekniska undersökningar och dörrknackningar.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.