Skottlossning i Malmö – tre personer förda till sjukhus
Tre personer har förts till sjukhus efter en skottlossning i Malmö på måndagsförmiddagen. Foto: Epoch Times-arkivbild


Tre personer har förts till sjukhus efter en skottlossning i Malmö, rapporterar flera medier.

Enligt Kvällsposten är en kvinna i 30-årsåldern allvarligt skadad. Hon ska ha haft sitt barn med sig när någon avlossade skott mot henne.

Polisen fick in ett larm om skottlossning på Sergels väg i stadsdelen Ribersborg strax innan klockan 10 på måndagen.

Platsen har spärrats av i väntan på en kriminalteknisk undersökning.

Polisen skriver på sin hemsida att man har påbörjat förhör med vittnen. Samtidigt vill man att vittnen till händelsen hör av sig genom att ringa 114 14.

Ett stort antal patruller finns på plats för att hantera avspärrningen och förhör av vittnen.

Enligt Kvällsposten finns det vittnesmål som hörde mellan åtta och tio skott. Skytten ska sedan ha gömt sig på en gård. Andra vittnen uppger att man har sett flera maskerade personer springa från platsen.

Strax efter skottlossningen, klockan 10:45, inkom det ett larm om en bilbrand vid Stadiongatan i bostadsområdet Lorensborg.

– I det här skedet länkas bilbranden till skjutningen, med tanke på närheten i tid och plats, säger Calle Persson, vid polisens ledningscentral, till Sydsvenskan.

Kommunens socialjour finns på plats i Ribersborg för att erbjuda stöd till anhöriga.

”Det är en tragisk händelse och vi förstår om de Malmöbor som såg det som hände känner stort obehag och rädsla”, skriver Malmö stad på sin hemsida.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.