Sprängmedel hittades vid skola två dagar i rad
Sprängmedel har hittats vid en skola i Malmö två dagar i rad. Foto: Susanne W Lamm/Epoch Times-arkivbild


Tidigare har medier rapporterat att man har hittat misstänkt farliga föremål vid en skola i Malmö två dagar i rad. Nu bekräftar polisen att det troligtvis rör sig om sprängmedel.

På fredagsmorgonen transporterade polisen bort ett föremål som tros innehålla sprängmedel från Monbijouskolan i centrala Malmö.

– Den preliminära bedömningen som nationella bombskyddet gjort är att det rör sig om sprängmedel, men att det inte inneburit en fara i den formen det anträffats, säger Calle Persson, presstalesperson för Malmöpolisen, till SVT.

Enligt Lokaltidningen är en av polisens teorier att någon vill skrämma barn och lärare genom att placera ut sprängdeg på skolan.

Trots att det inte har varit någon risk för att föremålen ska explodera har det ändå varit ett stort säkerhetspådrag de båda dagarna.

Skolan bedriver just nu fritidsverksamhet. På torsdagen hittade ett barn sprängmedel utomhus. På fredagen hittade man ett föremål inne i skolan.

Polisen rubricerar de båda händelserna som förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, framkallande av fara för annan samt olovlig befattning med explosiva och brandfarliga varor.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.