loading

Den svenskaste av pizzor, kebabpizzan, med de obligatoriska såserna, mix av mild och stark. En kaloribomb som mättar hela dagen. Glöm inte salladen. Foto: Emil Almberg
Den svenskaste av pizzor, kebabpizzan, med de obligatoriska såserna, mix av mild och stark. En kaloribomb som mättar hela dagen. Glöm inte salladen. Foto: Emil Almberg
Kultur

Krönika: Vill du har röd eller blå frukt?

Emil Almberg

Frågan kom som en överraskning – allt jag ville ha var en mjukglass, för solen tittade fram och jag tyckte det var dags för en smarrig belöning. Vi som sällan äter sötsaker väljer med större omsorg, inbillar jag mig.


Först diskuterade vi en stund om varför en stor mjukglass serverades i den näst största våfflan. Jag hade bestämt mig för en stor glass eftersom jag upplever att glassarna har krympt med åren, och fick veta att den storleken heter ”störst”: liten, mellanstor och störst, visst okej.

När frågan kom vilket strössel jag ville ha kunde jag välja mellan rött och blått, och fick veta att de har smaken av röd frukt och blå frukt.

Feedback

Läs mer

Mest lästa

Nyhetstips

Har du tips på något vi borde skriva om? Skicka till es.semithcope@spit

loading

Den svenskaste av pizzor, kebabpizzan, med de obligatoriska såserna, mix av mild och stark. En kaloribomb som mättar hela dagen. Glöm inte salladen. Foto: Emil Almberg
Den svenskaste av pizzor, kebabpizzan, med de obligatoriska såserna, mix av mild och stark. En kaloribomb som mättar hela dagen. Glöm inte salladen. Foto: Emil Almberg
Kultur

Krönika: Vill du har röd eller blå frukt?

Emil Almberg

Frågan kom som en överraskning – allt jag ville ha var en mjukglass, för solen tittade fram och jag tyckte det var dags för en smarrig belöning. Vi som sällan äter sötsaker väljer med större omsorg, inbillar jag mig.


Först diskuterade vi en stund om varför en stor mjukglass serverades i den näst största våfflan. Jag hade bestämt mig för en stor glass eftersom jag upplever att glassarna har krympt med åren, och fick veta att den storleken heter ”störst”: liten, mellanstor och störst, visst okej.

När frågan kom vilket strössel jag ville ha kunde jag välja mellan rött och blått, och fick veta att de har smaken av röd frukt och blå frukt.

Feedback

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2025