Hjärnkirurg berättar om sin nära-döden-upplevelse – såg himmelsk värld


Utanför-kroppen-upplevelser eller nära-döden-upplevelser är inte ovanliga. Men trots att det finns mängder av sådana här paranormala redogörelser, så kan vetenskapen ännu inte förklara det här fenomenet på ett tillfredställande sätt, enligt neurokirurgen Eben Alexander, som själv erfarit en sådan upplevelse.

Efter det att Alexander kom tillbaka till livet känner han sig annorlunda, vilket även hans närstående kunde se.

– Du är så klar, så fokuserad, så mycket mer närvarande än du någonsin varit tidigare, sade hans äldste son till honom, efter att han hade återhämtat sig efter sin nära-döden-upplevelse.

– Det är som om det är ett ljus som skiner inom dig.

Bakgrund

Låt oss först titta på vem Eben Alexander är innan vi går in mer specifikt på hans personliga upplevelse. Alexander är en välrenommerad neurokirurg och etablerad forskare. Han utbildade sig på Harvard Medical School i USA, där han också undervisade i hjärnvetenskap.

Eben Alexander. Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images

Det är inte varje dag man hör talas om någon med en så gedigen medicinsk bakgrund som öppet diskuterar sina egna paranormala upplevelser, men Alexander har definitivt en historia som man inte vill missa.

Det hela började den 10 november 2008, då han vaknade klockan halv fem på morgonen med en intensiv ryggsmärta och därpå en sprängande huvudvärk. Smärtan blev snabbt outhärdlig och medvetslös skickades han sedan akut till det sjukhus där han själv arbetade. Läkarna fastställde att han drabbats av meningoencefalit, en sällsynt bakteriell hjärnhinneinflammation, och menade att han endast hade omkring två procents chans att överleva. Hans tillstånd var ytterst allvarligt.

Upplevde himlen

Alexander har skrivit om sina nära-döden-upplevelser i ett flertal böcker, bland annat i böckerna: "Vägvisaren till himlen: hur vetenskap, religion och vanliga människor påvisar att det finns ett liv efter döden" och "Till himlen och tillbaka: en neurokirurgs nära döden-upplevelse". Han beskriver bland annat hur han fick se ett mycket speciellt ljus efter det att han fallit in i sin 7 dagar långa koma. 

– När jag låg i respiratorn sänkte sig ett ljus långsamt ner ovanifrån. Det slungade ut fantastiska strålar av ett slags levande silverglänsande och gyllene skimmer, skriver han.

– Det var ett roterande väsen som gav ifrån sig en underbar himmelsk musik. Jag kallade det "Spinning Melody". Ljuset öppnade sig som en spricka, och jag kände att jag färdades genom sprickan upp i en strålande dal med frodig och bördig grönska, fylld av färgrika blommor och med vattenfall som strömmade ner i kristallbassänger.


– Det fanns moln, som såg ut som marshmallow-puffar i rosa och vitt. Bakom dem var himlen djupt blåsvart med träd, åkrar, djur och människor. Det fanns också vatten som flöt fram i floder eller föll ner som regn. Dimmor steg upp från vattnets pulserande ytor, och fiskar gled fram under vattnet.

– Det viktiga att förstå är att den här världen var oerhört mycket verkligare än den här världen som vi lever i, den var mycket klarare, mer lysande och friskare; vår värld är bara som en drömvärld i jämförelse, säger han.

Det här är dock endast en liten del av allt det han fick se och uppleva under sin vecka i koma, och det finns betydligt mer dokumenterat i de böcker han skrivit om sin nära-döden-upplevelse. 

Tillbaka igen

Innan Alexander kom tillbaka till medvetande hade läkarna meddelat hans familj att det var dags koppla ifrån respiratorn och låta honom dö, då inget hopp fanns kvar. När hans son, som då var 10 år gammal, hörde att han skulle förlora sin pappa, sprang han fram till honom och öppnade hans ögonlock, och ropade:

– Pappa, du kommer att bli bra!

Och Alexander hörde sin sons rop.

– Genom den andliga världens vidsträckthet kände jag hans närvaro mycket tydligt ... och började sakta vakna upp, säger Alexander.

Hans uppvaknande från koman betraktas som ett medicinskt mirakel, då han mot alla tänkbara odds överlevde.


Under den tid han befann sig i koma attackerade bakterierna den del av hjärnan som är ansvarig för tankar och känslor. Men trots att hans hjärna inte fungerade, kunde han minnas sin utanför-kroppen-upplevelse mycket levande och detaljerat.

Med sin omfattande bakgrund inom neurovetenskap har Alexander ställt en mycket logisk fråga, en fråga som den vetenskapliga världen för närvarande inte kan ge ett tillfredställande svar på.

Utifrån det faktum att hans hjärna inte var kapabel till komplexa tankeprocesser i det komatösa tillståndet, undrade han:

– Hur kan det komma sig att sinnet var medvetet när kroppen var död, och åtminstone i mitt fall, när hjärnan hade upphört att fungera? Och var lagrades dessa klara, oförgängliga minnen? 

Den frågan har han inte fått något tillräckligt svar på. Och även om det alltid kommer att finnas människor som tror och de som inte tror, ​​rekommenderar Alexander numera alla att ha ett öppet sinne och inte låta sin skepsis bli till ett hinder för nya insikter.

För att få en fördjupande bild av Eben Alexanders nära-döden-upplevelse, se videon här nedan:

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.