loadingKameraövervakning av kött i England. Foto: Shutterstock
Kameraövervakning av kött i England. Foto: Shutterstock
Inrikes

Kött i butiker larmas eller låses in för att undvika stöld

Glenn Mattsing
Glenn Mattsing

För att få bukt med köttstölder från butiker föreslår Livsmedelshandlarna att brottet klassas som häleri, eftersom stöldgodset ofta säljs vidare. Nu har de kartlagt värdekedjan.

Under Almedalsveckan släppte branschorganisationen Livsmedelshandlarna en rapport om köttstölder i butiker. Pär Bygdeson, vd, förklarar att handlarna lägger allt mer energi på att skydda sig mot köttstölder.

– Det vanligaste sättet att skydda sig är att helt enkelt inte lägga fram köttet. Andra butiker har larmat köttet eller låst in det i glasskåp.

Kvalitetsjournalistik – så arbetar Svenska Epoch Times

Svenska Epoch Times är opartisk och tar inte politisk ställning. Publicerat material ska vara sant. Om vi har gjort fel ska vi skyndsamt rätta det.

Vi vill med vår sammantagna rapportering ge ett bredare perspektiv på samtidens relevanta frågor. Detta innebär inte att alla artiklar alltid ger ”båda sidor”, framförallt inte korta artiklar eller intervjuer där intentionen endast är att rapportera något som hänt just nu.

Vi är medlemmar i TU – mediehusens branschorganisation. Här finns de pressetiska reglerna vi följer.

Glenn Mattsing
Glenn Mattsing
Feedback

Läs mer

Mest lästa

Nyhetstips

Har du tips på något vi borde skriva om? Skicka till es.semithcope@spit

loadingKameraövervakning av kött i England. Foto: Shutterstock
Kameraövervakning av kött i England. Foto: Shutterstock
Inrikes

Kött i butiker larmas eller låses in för att undvika stöld

Glenn Mattsing
Glenn Mattsing

För att få bukt med köttstölder från butiker föreslår Livsmedelshandlarna att brottet klassas som häleri, eftersom stöldgodset ofta säljs vidare. Nu har de kartlagt värdekedjan.

Under Almedalsveckan släppte branschorganisationen Livsmedelshandlarna en rapport om köttstölder i butiker. Pär Bygdeson, vd, förklarar att handlarna lägger allt mer energi på att skydda sig mot köttstölder.

– Det vanligaste sättet att skydda sig är att helt enkelt inte lägga fram köttet. Andra butiker har larmat köttet eller låst in det i glasskåp.

Kvalitetsjournalistik – så arbetar Svenska Epoch Times

Svenska Epoch Times är opartisk och tar inte politisk ställning. Publicerat material ska vara sant. Om vi har gjort fel ska vi skyndsamt rätta det.

Vi vill med vår sammantagna rapportering ge ett bredare perspektiv på samtidens relevanta frågor. Detta innebär inte att alla artiklar alltid ger ”båda sidor”, framförallt inte korta artiklar eller intervjuer där intentionen endast är att rapportera något som hänt just nu.

Vi är medlemmar i TU – mediehusens branschorganisation. Här finns de pressetiska reglerna vi följer.

Glenn Mattsing
Glenn Mattsing
Feedback

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad

Svenska Epoch Times AB
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times AB 2025