Träna dig på att lyssna och lita på din intuition


Lyssnar du på din intuition? Jag litar på min och försöker att lyssna, men ibland önskar jag att den där lilla rösten kunde tala lite tydligare.

Jag hör viskningar när jag behöver ett starkt och tydligt budskap.

Det enda som verkligen är värdefullt är intuition.

- Albert Einstein

Jag har lärt mig att ett bra sätt att lära sig vad rösten säger är genom tystnad och stillhet, men ibland är det inte så lätt att få. Mitt liv, liksom ditt, är fullt av distraktioner från samtal, e-brev, jobb och familjeansvar, TV, skvaller, med mera. Jag märker att allt det dämpar min inre röst. Det är därför den inre rösten ibland tvingas skrika eller kasta saker, eller ännu värre – tystna.

Hur kommer vi i kontakt med oss själva? Varje dag fångar vi upp information från omgivningen, men utan att använda den; vi väljer både medvetet och omedvetet vad vi ska ta in och inte. Varför vänder vi oss bort från en del av de budskap som rösten viskar åt oss?

Jag tror att det är på grund av rädsla.

Tänk om det bara är rädsla som viskar i örat? Hur vet vi skillnaden? Jag har ställt den frågan mer än en gång.

Så vad är svaret? Jag är inte säker, men ju äldre jag blir, desto mer känner jag kraften hos min egen intuition.

Jag har ignorerat intuitionen och det har visat sig vara ett stort misstag. Jag önskar att jag hade varit mer uppmärksam från början. Min första magkänsla är oftast bra, även om det kan göra mig orolig.

När jag verkligen känner mig splittrad eller villrådig så försöker jag ta en stund utan alla de där distraktionerna och sitta i tystnad för att kunna höra vad min intuition säger.

 

Jag skriver ofta ner mina frågor först och börjar sedan med att fokusera på en av dem. Det betyder att jag måste stänga av ljudet på telefonen och datorn eller lägga telefonen i en låda så att jag inte lockas att springa bort från mig själv. Distraktioner kan vara väldigt lockande! Ibland får jag ett svar, och då och då … får jag faktiskt till mig något strålande!

Litar du på din magkänsla? Hur hög är volymen på din intuitiva förmåga?

Jennifer Dubowsky är legitimerad akupunktör med praktik i Chicago. Hon har skrivit boken ”Adventures in Chinese Medicine”. För mer information se TCM007.com.