Teaterbesökare lovordar Shen Yun vid premiären av 2020 års världsturné
Richard Alvarez och Lisa Nguyen njöt av Shen Yun Performing Arts föreställning på Zellerbach Hall i Berkeley i Kalifornien den 21 december 2019. Foto: Gary Wang/The Epoch Times


Den 20 december 2019, gick ridån upp för Shen Yun Performing Arts premiärföreställning som hölls i Zellerbach Hall i Berkeley, Kalifornien. Shen Yun är världens främsta klassiska kinesiska dans och musikföretag som turnerar med sju danstrupper samtidigt över hela världen.

Advokat Richard Alvarez och Lisa Nguyen, såg Shen Yun tillsammans den 21 december. Efter föreställningen sade han att han sett ”ett Kina som man inte kan se längre”.

Kina har en 5 000-årig historia rik på traditioner, kultur, berättelser och legender. Shen Yun som har sin bas i New York, vill ge den här fantastiska kulturen nytt liv genom att visa den i en klassisk kinesisk dans- och musikföreställning.

– Det är en fantastisk kväll, och en fantastisk plats att vara på. Alla verkar njuta av föreställningen. Jag tycker att konferenciererna gör ett mycket bra jobb när de förklarar, och artisterna är helt enastående, sade Richard Alvarez.

– Jag fullkomligt älskade den höga energin, livfullheten, elegansen, sade Lisa Nguyen.

Richard Alvarez imponerades av de manliga dansarnas styrka. Lisa Nguyen njöt särskilt av elegansen hos de kvinnliga artisternas i stycken som ”Water Sleews”, där dansarna bär dräkter med långa, böljande ärmar.

– Dansarna är otroligt duktiga, sade Richard Alvarez.

Shen Yuns hemsida förklarar att sedan långt tillbaka i forna tider är Kina känt som det ”gudomliga riket”, och dess kultur sägs vara ”gudomligt inspirerad”. Men den här traditionen att vörda det gudomliga har numera nästintill förstörts av det kinesiska kommunistpartiet.

Alvarez konstaterade att den här andliga aspekten som Shen Yun visar upp vanligen inte ses i kinesisk kultur längre.

– Kommunistkina har suddat bort allt det där, så att få se det idag … det är inte vanligt, sade han.

En metod som kommunistregimen använt sig av för att försöka förstöra traditionell kultur är att starta förtrycks-kampanjer mot olika andliga och etniska grupper. Alvarez blev väldigt tagen av Shen Yuns dansnummer ”Abetting the Wicked”, vilken visar hur kommunistregimen förföljer den fredliga och andliga metoden Falun Gong.

– Den rörde mig nästan till tårar. Jag tyckte den var väldigt stark. Deras förmåga att förmedla känslor var fantastisk. Väldigt mäktigt, sade han och avslutade med att säga att Shen Yun är mycket underhållande, insiktsfull och väldigt informativ.

Rapportering av Gary Wang och Sally Appert

Epoch Times anser att Shen Yun Performing Arts är vår tids mest betydelsefulla kulturella händelse och har publicerat publikreaktioner sedan dansensemblens start 2006.

Shen Yun kommer till Cirkus i Stockholm den 3–6 januari 2020.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.