Krönika: Moraliska kriser hos följare till postmodernism - och hur man kan hjälpa - Del 3

Politisk åskådning: Postmodernism

Den kulturmarxistiska rörelsen Black Lives Matter har de senaste åren drivit på borttagandet av statyer. Här i San Francisco stod en staty av Christopher Columbus som staden tog bort efter att den vandaliserats. Foto: Justin Sullivan/Getty Images


Del 3 av 4 (Läs del 1 här)

Främsta hindren för kunna att hjälpa en person som trott på men nu börjat ifrågasätta kulturmarxismen diskuterades i del 2. Vi talar om en person med tillräckligt starka tvivel och som därför troligen är villig att utan starka förutfattade meningar granska viktiga moment i den kulturmarxistiska doktrinen och alternativen till sina nuvarande åsikter.


Ärlighet är här nödvändig, både i lyssnandet och argumentationen avseende de olika delarna av den kunskaps-, människo- och samhällssyn som belyses gällande kulturmarxism. Viktiga moment är frånvaron av en empirisk grund för mycket av ideologin, och därför hur främmande många delar är för rationella argument, och omfattningen av de skador som konsekvent och medvetet tillfogas både individer och samhälle genom indoktrineringen av så många individer i och med de bristande förklaringarna av verkligheten.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!