I nöden prövas vännen – Kommunistkina består inte provet
Dags att ta avstånd och ställa regimen inför rätta
Kommunistkina är inte en vän att hålla i handen när åskan - eller pandemier - går. Foto. Gerd Altman


När man drabbas av en katastrof som den pågående pandemin behöver man goda vänner omkring sig. Många kan vittna om att det var först när de gick igenom en allvarlig kris som de förstod vilka deras verkliga vänner var. Historien rymmer många exempel på att Kinas kommunistparti aldrig skulle bestå ett sådant prov. 

När coronaviruset i november och december förra året började spridas i Wuhan visade det kinesiska kommunistpartiet återigen vad det går för. (Viruset har börjat kallas KKP-viruset efter Kinas kommunistparti, som möjliggjorde pandemin genom att mörka och ljuga om virusutbrottet.)

En tidslinje som tidningen Axios gjort visar tydligt hur Kinas myndigheter i flera veckor gjorde allt de kunde för att dölja utbrottet av det dödliga viruset. Problemet var, för både kommunistregimen och hela världen, att det nya coronaviruset snabbt spred sig långt bortom partiapparatens kontroll. Hade det satts in krafttag i Kina tre veckor tidigare skulle 95 procent av den globala coronasmittan ha kunnat undvikas, menar Axios. Och det har visat sig att det är länder med starka kopplingar till Kina som har fått de största virusbekymren.

När mörkläggningen inte fungerade försökte regimen istället vända på kuttingen och få det att se ut som att viruset har drabbat Kina utifrån, bland annat genom att peka på USA, och genom att påstå att det inte finns några nya smittade i Kina, men att det kommer smittade med flyg från andra länder. Vi får aldrig låta oss luras av sådana finter.

Lätt avslöja lögnerna

Med corona – eller KKP-viruset – är det ändå lätt att se igenom lögnerna. Tack vare virusets spridning över välden och att fria medier relativt tidigt började berätta om det kommer kommunistpartiets uppenbara lögn inte att få fäste i människors medvetanden.

Med detta i bakhuvudet kan vi fundera på hur vi uppfattar andra frågor. Jag skulle kunna ägna resten av dagen åt att skriva exempel på kommunistregimens brott, men nöjer mig att ta upp ett som är betydligt större än vad medierapporteringen visar: förföljelsen av Falun Gong-utövare. Det är snart 21 år sedan den dåvarande kommunistledaren Jiang Zemin startade en omfattande förföljelsekampanj mot denna andliga metod, som bygger på sanning, godhet, tålamod och består av fem meditativa övningar. Dessförinnan hade kinesiska staten omhuldat den populära qigongmetoden för dess hälsoeffekter, men när antalet utövare översteg kommunistpartiets medlemsantal vände vinden.

Ett av de viktigaste vapnen i förföljelsen har varit ”pennan”, alltså propagandan som används för att legitimera attacken. Svenska medier repeterade oreflekterat kommunistregimens svartmålning, till exempel om att Falun Gong var en samhällsfarlig sekt. Även om de flesta tänkande människor sedan länge har förstått att så inte är fallet, har stämpeln varit svår att skrubba bort. Det blir inte lättare av att public service-medarbetare agerar megafon åt Kinaregimen, som i SR:s programserie ”Det perfekta Kina”. Men har man levt i Kina i många år är det nog svårt att skilja lögnen från sanningen.

Är vad den heter

För i grunden är det hela mycket enkelt: Kinas kommunistregim är just vad den kallar sig: en kommunistisk regim. I likhet med alla andra kommuniststater genom historien bygger den sin totalitära makt på lögner och förtryck. Detta gäller i högsta grad förföljelsen av Falun Gong, som kostat många tusen oskyldiga människor livet och berövat betydligt fler friheten.

Ett av historiens värsta brott började avslöjas i mars 2006: storskalig organskörd i Kina, utförd i samarbete mellan sjukhus som transplanterar organ och fångläger som håller fängslade mycket stora mängder Falun Gong-utövare. I år kom ett domslut från The China Tribunal i London, som har utrett anklagelserna om Kinas organstölder. Den slog fast att framför allt Falun Gong-utövare men även den muslimska folkgruppen uigurer har fallit offer för denna dödliga medicinska praktik. Tribunalen kallar Kinaregimens organstölder för ”ett brott mot mänskligheten”.

Utkräv rättvisa

Kinas regim ljuger, mördar sina egna medborgare, stjäl och säljer deras organ, och låter dödligt virus spridas över världen. Det låter överdrivet när man skriver det utan omsvep men är tyvärr sant. Och det är alltså bara några få av deras brott.

Därför är det hög tid att Sverige tar avstånd från Kinas kommunistiska regim och visar att vi står på det kinesiska folkets och hela mänsklighetens sida!

Ett litet steg på vägen att avsluta vänortssamarbeten med kinesiska städer, så som flera svenska kommuner redan har gjort.

Nästa steg kan bli att, som en advokatbyrå i Florida åtala Kinas regim för mörkläggningen av coronautbrottet. 

För en sådan ”vän” vill man inte ha. Det är hög tid att Kinas kommunistparti självt får bära bördan av sina lögner och sitt hänsynslösa agerande.

Åsikter som uttrycks i artikeln är författarens egna.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.