Holländsk politiker begick självmord efter påstådd gruppvåldtäkt
Willie Dille. Foto: Skärmdump/Facebook/privat


Den holländske politikern, Willie Dille, 53 år, begick självmord på onsdagen. Några timmar innan hade hon lagt upp en video på Facebook där hon berättar att hon har blivit gruppvåldtagen av ett muslimskt gäng, skriver holländska Dutch News.

Hon var tidigare ledamot för det invandringskritiska partiet Frihetspartiet, PVV, och var en stark islamkritiker.

I videon, som nu är borttagen från Facebook, säger hon att det är den tidigare PVV-ledamoten, Arnoud van Doorn, som nu har konverterat till islam, som är hjärnan bakom gruppvåldtäkten.

Dille berättar att hon kidnappades och gruppvåldtogs av muslimer den 15 mars 2017. Orsaken skulle, enligt henne, vara att man försöker skrämma henne till tystnad.

I videon ser man att hon ser trött och utmärglad ut. På grund av hoten efter attacken mot henne, säger hon, att hon valde att sluta som statsråd. Hon bad också sin familj om ursäkt för att hon inte kan fortsätta.

Foto: Skärmdump/Facebook/privat

Självmordet har bekräftats av lokala PVV-politikern, Karen Gerbrands, som säger att Dille ”inte längre klarade av det som hon har gått igenom och de reaktioner som hon har fått”.

Polisen Hilde Vijverberg berättade på torsdagen att Willie Dille inte hade gjort någon polisanmälan för gruppvåldtäkten. Hon säger dock att man har haft kontakt med henne och hon har nämnt våldtäkten.

– Vi erbjöd henne hjälp och sa att vi behöver göra en formell anmälan och konkreta bevis för att påbörja en utredning, säger hon, enligt Dutche News.

Men hon lämnade aldrig in någon anmälan.

Willie Dille säger i videon att Arnoud vad Doorn ”hatar henne kolossalt” och att han är ”en riktigt ond man”.

Han skriver på Twitter, innan det blev känt att Dille begick självmord, att han kommer att lämna in en anmälan om ärekränkning och förtal.

”Jag kommer inte att sjunka så lågt att jag på allvar kommenterar Dilles anklagelser”, skrev han, enligt NL Times.

Den här katten leker ”skjutlekar” med stor inlevelse – märkligt

Förföljelsen av Falun Gong