Branden i Hässleholm: Slutnotan kan landa på miljarder kronor
Arbetet med att få igång tågrafiken, efter en omfattande brand i Hässleholm på onsdagen, pågår för fullt. Foto: Frauke Feind


Trafikverket har fullt upp med att få igång tågtrafiken efter den omfattande branden i Hässleholm. Enligt Lokaltidningen Hässleholm kan kostnaderna för samhället bli miljarder kronor.

Det var på onsdagseftermiddagen som det började brinna i en tom lagerlokal vid järnvägen i centrala delen av staden. Branden har orsakat stora skador på kontaktledningar, spår och signalsystem.

– Tyvärr så är det väldigt omfattande skador, vi får delvis bygga om en station här, säger Annika Canaki, distriktschef på Trafikverket, till SVT.

Ola Malmberg, tillförordnad enhetschef på Trafikverket, som jobbat med järnväg i 30 år, säger till Lokaltidningen att han aldrig har varit med om en värre katastrof.

– Det kan vara den allvarligaste händelse som någonsin drabbat järnvägen i Sverige.

Enligt Canaki är det omkring 30 personer per skift som jobbar för att återställa järnvägen. Arbetet pågår dygnet runt i tre skift. Man räknar med att komma igång med tågtrafiken på fredagskvällen.

Branden misstänks vara anlagd och polisen har rubricerat händelsen som grov mordbrand.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.