Ytterligare bilbränder i Bäckby i Västerås
Två bilbränder inträffade i stadsdelen Bäckby i Västerås natten till onsdagen. Foto: Susanne W Lamm/Epoch Times-arkivbild


Två bilar brann i stadsdelen Bäckby i Västerås natten mot onsdagen. En man som försökte släcka en av bränderna fick i sig rök och fördes till sjukhus. Det rapporterar VLT.

Vid klockan 03:20 fick räddningstjänsten larm om en brinnande bil på Plåtverksgatan. Strax efteråt fick man ytterligare ett larm om ett brinnande fordon på Bessermergatan.

Båda bränderna kunde släckas av räddningstjänsten och det fanns aldrig någon spridningsrisk.

– Bilen på Plåtverksgatan blev helt utbränd. När vi kom till den brinnande bilen på Bessermergatan så höll man på att försöka släcka branden själva med hjälp av brandsläckare. Men jag tror att även den bilen blev totalförstörd, säger Gunnar Henriksson, inre befäl på räddningstjänsten, till tidningen.  

En anmälan om skadegörelsen genom brand har upprättats. Polisen uppger att man har fått in iakttagelser. Men i nuläget finns det ingen gripen eller misstänkt.

Bara för drygt en vecka sedan, natten till torsdagen, brann fyra bilar i stadsdelen Bäckby. Polisen misstänker att samtliga bilbränder är anlagda. VLT skriver att det har kommit in 14 larm om bilbränder i området sedan den första juni. Under samma period har det totalt kommit in 32 larm om fordonsbränder i hela Västerås.

Polisen har under sommaren vidtagit åtgärder för att få stopp på bränderna. Bland kommer man att vara mer synlig och nattresurser kommer att prioriteras i Bäckby, enligt tidningen.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.