Tecknet ren (忍) är det kinesiska tecknet för godhet, medkänsla och att vilja det bästa för andra. Det består av två delar, men i sin helhet skildrar symbolen idén om en man, tillsammans med hans jordiska anknytningar.
Tecknet utgörs av två delar, den vänstra sidan symboliserar människan, och är en rot som förekommer i många kinesiska tecken. Däremot är den högra delen inte bara en del av tecknet ren, utan också ett tecken i sig. Det symboliserar å ena sidan värdighet och etik, och å andra sidan det jordiska.
Tecknet utgör grunden för den konfucianska läran, som genomsyrar den klassiska kinesiska kulturen. Läran uppmanade folk att bete sig dygdigt och tillämpa vanor såsom medkänsla, vänlighet i hjärtat, anständighet, upprätt beteende, visdom, tro och lärande. I dessa tider såg människorna på medlidande som jämställt med moral, och såg medlidande och det att vilja det bästa för andra, som typiska egenskaper hos ädla män. Inte bara standarden på ens medborgarskap bör byggas på dessa egenskaper, läran bör också göra det möjligt för politiken att genomföras på ett så humant sätt som möjligt.
Den förhärskande filosofin vid denna tidpunkt fick folk att tro att bara en moralisk upprätt, och samtidigt medkännande människa förtjänade och var kapabel att regera.