Ytterligare 46 avlidna i covid-19 i Sverige
En sjuksköterska, som bär skyddsutrustning och ansiktsmask, tar hand om en covid-19-patient i Karolinska sjukhuset i Solna den 19 april 2020. Foto: Jonathan Nackstrand/AFP via Getty Images


Hittills har 4 266 personer avlidit i covid-19 i Sverige, en ökning med 46 det senaste dygnet. Det visar nya siffror från Folkhälsomyndigheten.

35 727 personer har bekräftats vara smittade av viruset. Det är en ökning med 639 sedan i onsdags. Samtidigt har 2 032 fått eller får intensivvård till följd av covid-19.

– I Europa så är ju trenden tydlig, att det går ner i antalet fall, säger Sara Byfors, enhetschef vid Folkhälsomyndigheten.

Samtidigt säger hon att man ser ett stort antal fall i USA och Latinamerika.

Enligt Byfors ser man i Sverige en utplanande kurva i IVA-vården. Den här veckan har man i Västra Götaland sett att det är relativt få patienter som behöver vård på grund av covid-19, säger hon.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.