Ytterligare 27 avlidna i covid-19
Ett tält vid Karolinska sjukhuset i Solna där man genomför covid-19 tester. Foto: Jonathan Nackstrand/AFP via Getty Images


Hittills har 5 572 personer avlidit i covid-19 i Sverige, en ökning med 27 sedan i tisdags. Det visar de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten.

Totalt har nu 76 492 personer rapporterats vara smittade av viruset. Det är en ökning med 491 det senaste dygnet.

2 486 personer runt om i landet får eller har fått intensivvård till följd av sjukdomen covid-19, varav 670 är kvinnor och 1 816 är män.

I världen har över 13,3 miljoner människor konstaterats vara smittade av viruset och över 578 000 personer har avlidit i covid-19. Det visar den senaste statistiken från Johns Hopkins University.

Samtidigt har nästan 7,4 miljoner människor runt om i världen tillfrisknat från sjukdomen.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.