Tage Åséns betraktelser: Även i den bästa av världar är tiden kort
"Bohemer i berså" av Tage Åsén


Bildkonstnären Tage Åsén delar sina tankar:

Även i den bästa av världar är tiden kort. Nu har det vänt och går mot mörkare tider. Men som alltid med framtiden har vi möjligheten att låta hoppet styra vår tro om hur det ska bli.

Att det skulle bli en näst intill ogenomförbar lyxaktivitet att få njuta av sommaren i glada vänners lag var det nog inte många som hade räknat med.
Tagit höjd för som dom säger nuförtiden.

Men nu är det som det är.

"Bohemer i berså", målning av Tage Åsén

Diskussionen om huruvida Sveriges "mjuka" smittskyddsstrategi är bättre eller sämre än andra länders kan vi lämna därhän så länge. Än så länge har vi i alla fall sluppit jättetuffa restriktioner med att bara få träffa ett par tre andra. Om det blir en andra och värre våg till hösten, något som en del pessimister varnar för, kan det förstås bli nödvändigt även hos oss att skärpa reglerna. Då kanske man inte ens får träffa någon alls...

Kanske är det bäst att passa på att börja umgås i alla fall.
I liten skala.

Tage Åsén är bildkonstnär verksam i Uppsala sedan mer än ett halvsekel. Hans alster är en frisk fläkt från en svunnen tid och speglar tradition och universella värderingar samtidigt som de pekar på aktuella frågor i vår samtid. Som betraktare bjuds vi in i konstnärens tankar om livet och samhället. Besök brobytornet.se för mer information.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.