Sidney Powell: Vi kommer att bevisa att vi ”vann en jordskredsseger”
Sidney Powell, advokat för Trumpkampanjen, talar under en presskonferens i Washington D.C. den 19 november 2020. Foto: Charlotte Cuthbertson/Epoch Times


Trumpkampanjens advokat Sidney Powell säger att president Donald Trump ”vann en jordskredsseger” och att deras team kommer att bevisa det.

Under en presskonferens på torsdagen sade hon att patrioter i USA ”är trötta på korruptionen från den lokala nivån upp till den högsta nivån i vår regering”.

– Vi kommer inte att låta oss skrämmas. Vi kommer inte att backa. Vi kommer att rensa upp den här röran nu.

– President Trump vann en jordskredsseger. Vi kommer att bevisa det. Och vi kommer att ta tillbaka USA åt alla de människor som lagt sin röst på frihet, säger Powell.

Giuliani: Vi har 1 000 edsvurna vittnesmål

Rudy Giuliani, som tidigare varit New Yorks borgmästare, är Trumps personliga advokat och den som leder Trumpkampanjen. Han hävdade under presskonferensen att man har minst tio vittnen som är beredda att vittna i domstol gällande röstfusk.

Under presskonferensen lyfte han fram olika fall av oegentligheter eller röstfusk, vilka Trumpkampanjen hävdar ägde rum i viktiga delstater som Pennsylvania och Michigan. Han citerade ett edsvuret vittnesmål som skrivits ned av en valarbetare. Hon hävdar att hon instruerades att bakdatera röstsedlar som mottogs efter den 3 november.

Giuliani sade också att han har minst 1 000 edsvurna vittnesmål om oegentligheter under presidentvalet från medborgare som är ”tillräckligt för att vända vilket val som helst”.

– I staden Atlanta fick inte republikaner tillåtelse att bevaka poströstsprocessen. Inspektörer avvisades fullständigt. Och vi har åtskilliga dubbelröster, vi har åtskilliga röster utanför delstaterna, och vi har specifikt bevis vad gäller trakasserier och ändringar av röster.

Giuliani sade att allt detta kommer att vara med i stämningen som är tänkt att lämnas in till en domstol på fredagen.

Sidney Powell hävdar att de två programvarorna Dominion och Smartmatics har använts för att påverka valet. Hon säger att dessa programvaror skapades i Venezuela på order av Hugo Chavez i Venezuela. Samtidigt säger hon att en visselblåsare har trätt fram och vittnat om hur röstningsmaskiner i hemlighet kan manipulera röster i landet.

Powell: ”Påverkan av kommunistpengar”

– Vad vi verkligen har att göra med här, som avslöjas mer under dagen, är den massiva påverkan av kommunistpengar genom Venezuela, Kuba och troligtvis Kina i på våra val här i USA.

Hon hävdar samtidigt att röstmaskinerna har kopplingar till bland annat Clinton Foundation och George Soros organisationer.

Smartmatic förnekar alla kopplingar till Dominion. Samtidigt säger Dominion att man inte har några kopplingar till Clinton eller Pelosi-familjen eller till Venezuela.

Ett antal delstatssekreterare i bland annat Arizona, Pennsylvania, Georgia och Michigan har sagt att de inte har hittat några bevis på röstfusk som har påverkat resultaten.

Tidigare i veckan sade Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) inom USA:s inrikessäkerhetsdepartement att presidentvalet den 3 november var det ”säkraste” i historien.

Samtidigt har ordförande för Federal Election Commission, Trey Trainor, berättat för Newsmax att han tror att röstfusk ägde rum i flera delstater.

– Jag tror verkligen att det finns röstfusk som äger rum på dessa platser. Annars skulle de tillåta kontrollanter att gå in.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.

Fakta

USA-valet

Den 8 december ska alla röster i det allmänna valet vara räknade och omräknade, alla rättsliga tvister utredda och elektorsrösterna fördelade. Återstår fortfarande tvister ska dessa avgöras i Högsta domstolen.

Den 14 december röstar elektorerna. Sedan signerar elektorerna sex röstcertifikat som skickas till olika myndighetspersoner, däribland vicepresidenten.

Den 6 januari ska representanthuset och senaten sammanträda för att räkna elektorsrösterna. Därefter tillkännager senatens ordförande, tillika vicepresidenten, en vinnare.

Den 20 januari svärs presidenten in.