Visselblåsaren i Pennsylvania: “Jag tog inte tillbaka mitt uttalande”
Visselblåsaren Richard Hopkins i en video som släpptes av Project Veritas den 10 november 2020. Foto: Skärmavbild/Project Veritas


Förra veckan gick en postarbetare i Erie, Pennsylvania, ut som vittne efter att ha hört personer på högre nivå diskutera en plan för att bakdatera röstsedlar. Nu har han släppt en video där han avfärdar rapporter om att han skulle ha hittat på anklagelserna.

Den 7 november fick ordföranden i den amerikanska senatens juridiska utskott, Lindsey Graham, ett edsvuret vittnesmål undertecknat av brevbäraren Richard Hopkins. Vittnesmålet gavs i vittnes närvaro. Hopkins hävdar att en lokal postmästare, Rob Weisenbach, hade gett instruktioner om att samla in poströster inkomna efter den 3 november och att ge dem till honom så att han kunde bakdatera dem.

Sedan dess har Hopkins inte fått någon lön från postkontoret i Erie. Han säger att han är villig att vittna under ed. Han hävdar att han hörde Weisenbach säga till en föreståndare att han bakdaterade röstsedlarna “för att det skulle se ut som om röstsedlarna hade kommit in den 3 november 2020, trots det faktum att de inkom den 4 november och möjligen senare”.

Enligt valreglerna kan röstsedlar räknas upp till tre dagar efter valdagen så länge de är stämplade den 3 november.

En talesperson för USA:s postverk USPS sade till Epoch Times att de var medvetna om Hopkins anklagelser och har hänvisat saken till postverkets inspektionsservice och Office of Inspector General. En talesperson därifrån skrev till Epoch Times att man inte kommenterar pågående ärenden.

Weisenbach har inte svarat på Epoch Times fråga om en kommentar, men skriver på Facebook att anklagelserna är “100 % falska” och “gjorda av en anställd som nyligen blivit tillrättavisad flera gånger”.

Hävdade att anklagelserna tagits tillbaka

På tisdagen hävdade representanthusets tillsynskommitté att Hopkins tagit tillbaka sin anklagelse om manipulering med röstsedlar, och sade att utredarna från USPS Office of Inspector General hade meddelat kommittén att visselblåsaren hade skrivit under ett edsvuret vittnesmål där han återtog sina anklagelser.

I ett uttalande på Twitter sade Demokraterna att utredare ”informerade kommitténs personal idag att de intervjuade Hopkins på fredagen, men att Hopkins ÅTERTOG SINA ANKLAGELSER igår utan att förklara varför han falskeligen skrev ett edsvuret vittnesmål”.

The Washington Post publicerade en artikel med samma budskap.

Hopkins förnekade dock dessa anklagelser i en video som James O´Keefe vid Project Veritas har delat på sociala medier. Samma organisation var först att publicera Hopkins anklagelser om valfusk.

Bilden av Richard Hopkins kommer från en video som släpptes den 6 november 2020. Foto: Skärmavbild/Project Veritas

”Jag heter Richard Hopkins, jag är anställd vid postverket och kom ut som visselblåsare mot postkontoret i Erie, Pennsylvanias posttjänst. Just nu tittar jag på en artikel skriven av Washington Post – den säger att jag hittade på anklagelserna om manipulationen med röstsedlarna”, säger Hopkins.

”Jag är här för att säga att jag inte tog tillbaka mina uttalanden, det hände inte, det var inte vad som hände. Ni kommer att märka det imorgon, och jag skulle vilja att Washington Post drar tillbaka sin fina lilla artikel som de bestämde sig för att slänga ut där, ut på måfå.”

Pressades av agenter

O´Keefe säger att Hopkins ”pressades” av federala agenter i ett fyra timmars förhör utan advokat. Under förhöret bar Hopkins en mikrofon. I inspelningen verkar en agent säga att han medvetet kommer att utsätta Hopkins för press ”för att göra ditt sinne lite klarare”.

Epoch Times har inte kunnat göra en oberoende verifiering av äktheten av inspelningen av intervjun.

Enligt inspelningen säger Russell Strasser, USPS Office of the Inspector General Agent, att han vill se till att hans vittnesmål är "1 000 procent korrekt, och 1 000 procent nerskuren till enbart den exakta sanningen". Strasser ville använda en lögndetektor på Hopkins och sade till honom att den ”används mer för att få människor ur trubbel, än in i trubbel”.

Strasser sade också att han skulle ”använda tekniker som kan verka löjliga, men vissa tekniker som kan hjälpa sinnet att minnas”.

Hopkins upprepade sina anklagelser: ”Jag säger bara att jag hörde någonting om att en av röstsedlarna inte var stämplade den fjärde och att resten var stämplade den tredje. Och det är därför jag sade vad jag [sade] liksom, det spelar ingen roll eftersom det var den femte som jag hörde det här, okej. Och de pratade om saker den fjärde.”

Han tillade: ”Så fort jag hörde det stack jag fram huvudet eftersom jag blev rädd. Jag tittade för att se vem det var. Jag såg två av dem. Och sedan tittade faktiskt Rob [Weisenbach] rakt på mig och sedan gick de iväg.”

Hopkins sade också att han blev instruerad att samla poströster från 4 november till 6 november.

Efter många inlägg från Strasser angående Hopkins berättelse ifrågasatte brevbäraren sitt minne och kan höras säga: ”Nu får du mig att ifrågasätta mig själv.”

Strasser svarar då att det är hans syfte.

”Jag försöker förvrida dig lite eftersom, tro det eller ej, då kommer ditt sinne att gå igång. Vi gillar att kontrollera vårt sinne och när vi gör det kan vi övertyga oss själva om ett minne. Men när man kommer under lite stress – vilket är det jag gör medvetet mot dig – kan ditt sinne bli lite klarare och vi ska göra en annan övning också, för att göra ditt sinne lite klarare.”

Ingen av ordförande för USPS House Oversight, Senate Judiciary Committee, eller Erie County, svarade Epoch Times på flera förfrågningar om kommentarer.

En talesperson för Republikanernas tillsynskommitté svarade Epoch Times via mail: ”Vi övervakar situationen och letar mer information från U.S. Postal Service Inspector General om de här allvarliga anklagelserna. Vi ser fram emot att få veta mer när USPS ser över den här frågan.”

Ivan Pentchoukkov och Zachary Stieber bidrog till rapporteringen.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.