Sandvikens kommun varslar 38 anställda – måste spara 23 miljoner kronor
Sandvikens kommun går mot ett underskott på tiotals miljoner kronor. Till följd av detta tvingas man varsla 38 anställda. Foto: Epoch Times-arkivbild


I år väntas Sandvikens kommun gå back 67 miljoner kronor. Till följd att detta måste Arbetslivsförvaltningen spara cirka 23 miljoner kronor. 38 anställda varslas om uppsägning. Det skriver Gefle Dagblad.

Orsaken till att man tvingas till neddragningar beror på förlorade intäkter från Arbetsförmedlingen och Migrationsverket. Man har också haft ökade kostnader för vuxenutbildningen.

– Det senaste årets statliga beslut har skapat en ekonomisk ohållbar situation, säger Per-Ewert Ohlsson-Björk (C), Arbetslivsnämndens ordförande, i ett pressmeddelande på kommunens hemsida.

38 av totalt 68 medarbetare inom verksamheten varslas om uppsägning. 24 av dessa tjänster handlar om fasta anställningar, enligt Gefle Dagblad.

– Det känns och är orättvist att varsla medarbetare som hela tiden gjort ett bra jobb. Nu är det vår skyldighet att ge dem som berörs så stort stöd som det är möjligt i processen till nya jobb eller studier, säger Arbetslivsnämndens ordförande i pressmeddelandet.

”Konsekvensen innebär att Arbetsmarknadscentrum avvecklas och antalet anställda i förvaltningen inom verksamhetsområde Kompetensförsörjning (Arbetsmarknadscentrum, LOK-Center och Integrationsenheten) minskas påtagligt”, skriver kommunen på sin hemsida.

112 personer som deltar i olika åtgärdsprogram och projekt drabbas. Framför allt rör det sig om utrikes födda, enligt GD.

– Risken finns att de försvinner tillbaka till försörjningsstöd. Vissa kanske kan hitta något jobb eller studier, säger Per-Ewert Ohlsson-Björk till tidningen.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.