Så förtrycks sekulära muslimer i Göteborg av extremistiska "moralpoliser"Sekulära muslimer i Göteborg slår larm om hur moralpoliser och religiös hederskultur förstör deras liv, skriver Göteborgs-Posten.

En familj berättar att det går rykten om dem eftersom de inte lever enligt de religiösa normerna inom islam. Ingen i familjen bär nämligen slöja.

– Grannarna sprider ut rykten. De säger till sina barn att inte leka med våra barn, säger mamman till tidningen.

De har även hänt att familjen har nekats service i vissa butiker. Mamman säger också att man kallat henne gris och hora på grund av att hon bär korta shorts.

En 37-årig man som tidigare bodde i Gårdsten berättar till GP att det finns föräldrar som tvingar på slöja på treåringar. Han säger att man blir utfryst om man inte följer islam.

Göteborgs-Posten skriver att flera har slagit larm till tidningen om trakasserier och hot i Göteborg. De flesta av dem är muslimer och bor i utsatta områden som Bergsjön, Lövgärdet och Tynnered. Dessa områden präglas av religiös extremism och parallella samhällsstrukturer.

Libanesen Anwar Mahra i Lövgärdet är en av dem som känner sig utfryst på grund av att han inte är religiös muslim. Han säger att situationen har blivit värre de senaste åren.

– Det kan hända på torget. Att jag inte blir serverad på restaurang. Eller att folk säger saker om min familj. Det värsta är när det börjar gå ut över dina barn, säger han till tidningen.

Han säger också att han blir utfryst för att han äter griskött.

Redan för tretton år sedan berättade flera familjer för GP i ett reportage hur det religiösa förtrycket har börjat hårdna bland muslimer i stadens förorter. Barn och kvinnor förbjöds att cykla och dansa, och kvinnor pressades till att bära slöja.

Epoch Times har tidigare skrivit om hur elever i en grundskola i Jordbro utanför Stockholm mobbar andra elever för att de äter griskött eller för att de bär kortbyxor eller att deras föräldrar inte bär slöja.