loading
Ricottapaj med honung och mandel. Foto: Caroline Yates
Ricottapaj med honung och mandel. Foto: Caroline Yates

Recept: Bjud på ricottapaj med honung eller lönnsirap

Caroline Yates

Ricotta är en uppskattad ingrediens som ofta används i italiensk lasagne och efterrätter. Den har en mild och söt smak med låg fetthalt. Pröva följande recept på ricottapaj, sötad med honung eller lönnsirap. Den görs på naturliga ingredienser och är lätt att göra.

Ricotta är en italiensk färskost, där namnet betyder "omkokt". Osten görs av vasslen som avskiljs vid osttillverkning och namnet kommer från att vasslen sedan värms upp.

Det finns ricotta gjord på fårmjölk, som är det ursprungliga, men också på komjölk.

Här följer två varianter på ricottapaj.

Förberedelsetid: 30 minuter.

Ricottapaj med honung

Det här behövs (4 portioner)

250g ricottaost

4 äggvitor

60 ml (4 msk) honung

30 ml (2 msk) hackad mandel

4 skivade jordgubbar

Ricottapaj med lönnsirap

Det här behövs (4 portioner)

250 g ricottaost

4 äggvitor

60 ml (4 msk) lönnsirap

30 ml (2 msk) hackade pecannötter

2 skivade bananer

Gör så här

Sätt ugnen på 180 grader. Alla ingredienser bör vara rumstempererade. Smörj fyra små ugnssäkra formar och pudra dem jämt med socker.

Blanda ricotta och honung (eller lönnsirap) i en skål tills det är slätt och krämigt.

Häll äggvitorna i en annan skål och vispa dem hårt.

Häll äggvitorna i ricottasmeten och blanda väl. Häll smeten i formarna och sätt in dem i ugnen i 20 till 25 minuter eller tills de är gyllene.

Ta ut dem ur ugnen och låt dem svalna några minuter innan du lägger upp ricottapajen på ett fat.

Ricottapajen med honung toppar du med mandel, jordgubbar och en skvätt honung.

Ricottapajen med lönnsirap serverar du med pecannötter och skivade bananer och en skvätt lönnsirap på toppen.

 

De räddade apan från 25 års fruktansvärd misär – nu får den kärlek och omsorg

Den här förföljelsen har pågått i 19 år – känner du till den?

Feedback

Mest lästa

Nyhetstips

Har du tips på något vi borde skriva om? Skicka till es.semithcope@spit

loading
Ricottapaj med honung och mandel. Foto: Caroline Yates
Ricottapaj med honung och mandel. Foto: Caroline Yates

Recept: Bjud på ricottapaj med honung eller lönnsirap

Caroline Yates

Ricotta är en uppskattad ingrediens som ofta används i italiensk lasagne och efterrätter. Den har en mild och söt smak med låg fetthalt. Pröva följande recept på ricottapaj, sötad med honung eller lönnsirap. Den görs på naturliga ingredienser och är lätt att göra.

Ricotta är en italiensk färskost, där namnet betyder "omkokt". Osten görs av vasslen som avskiljs vid osttillverkning och namnet kommer från att vasslen sedan värms upp.

Det finns ricotta gjord på fårmjölk, som är det ursprungliga, men också på komjölk.

Här följer två varianter på ricottapaj.

Förberedelsetid: 30 minuter.

Ricottapaj med honung

Det här behövs (4 portioner)

250g ricottaost

4 äggvitor

60 ml (4 msk) honung

30 ml (2 msk) hackad mandel

4 skivade jordgubbar

Ricottapaj med lönnsirap

Det här behövs (4 portioner)

250 g ricottaost

4 äggvitor

60 ml (4 msk) lönnsirap

30 ml (2 msk) hackade pecannötter

2 skivade bananer

Gör så här

Sätt ugnen på 180 grader. Alla ingredienser bör vara rumstempererade. Smörj fyra små ugnssäkra formar och pudra dem jämt med socker.

Blanda ricotta och honung (eller lönnsirap) i en skål tills det är slätt och krämigt.

Häll äggvitorna i en annan skål och vispa dem hårt.

Häll äggvitorna i ricottasmeten och blanda väl. Häll smeten i formarna och sätt in dem i ugnen i 20 till 25 minuter eller tills de är gyllene.

Ta ut dem ur ugnen och låt dem svalna några minuter innan du lägger upp ricottapajen på ett fat.

Ricottapajen med honung toppar du med mandel, jordgubbar och en skvätt honung.

Ricottapajen med lönnsirap serverar du med pecannötter och skivade bananer och en skvätt lönnsirap på toppen.

 

De räddade apan från 25 års fruktansvärd misär – nu får den kärlek och omsorg

Den här förföljelsen har pågått i 19 år – känner du till den?

Feedback

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2025