Par utsatt för rånförsök i sitt hem i Västerås

Foto: Susanne W Lamm/Epoch Times-arkivbild


Någon ringde på dörren hos ett par i Västerås. Efter att man hade öppnat låset stormade två maskerade män och överföll dem, skriver VLT.

Händelsen inträffade på Herrgärdet i centrala delen av staden under måndagskvällen. En kvinna i 30-årsåldern och en man i 35-årsåldern gjorde motstånd. Grannar hörde kvinnans rop på hjälp och slog larm.

– I handgemänget som följde fick kvinnan skador och fördes till sjukhus. Även mannen skadades och blodvite uppstod. Vi tror att gärningsmännen också kan ha fått skador, säger Mats Länn, befäl vid Västeråspolisen, till tidningen.

Paret säger att gärningsmännen var beväpnade med kniv. En av dem trängde sig in i lägenheten. Till en början rubricerade polisen det inträffade som försök till rån. Sedan ändrade man brottsrubriceringen till grovt hemfridsbrott, misshandel och olaga hot.

Länn säger att det var ”en ganska ful grej” som paret utsattes för. Han säger samtidigt att det är ovanligt att oskyldigt folk blir rånade på detta sätt i hemmet då det mest brukar ”handla om konflikter mellan kriminella”.

Polisen fick in larmet klockan 21:47, men när man var på plats hade gärningsmännen sprungit från platsen. Man har sökt med hund och pratat med vittnen. Ingen har gripits för händelsen.

Västerås har under den senaste tiden drabbats av flera rån.

Under natten till söndagen blev en kvinna i 60-årsåldern utsatt för ett personrån i Råby. Hon blev slagen av två män som tog hennes mobiltelefon, skriver VLT.

För en vecka sedan rånade en ensam gärningsman Netto. Han tilltvingade sig cigaretter under knivhot.

På tisdagen förra veckan rånades en man i 20-årsåldern av tre gärningsmän i Skiljebo. De tog hans mobiltelefon samtidigt som han knivskars i handen.

För drygt två veckor sedan blev en man i 35-årsåldern knivskuren i armen under ett rån.

En 15-årig pojke utsattes för ett rån på söndagskvällen den 30 september. En ensam gärningsman stal hans mobiltelefon.