Polisen manar till vaksamhet efter flera rån i Eskilstuna

Efter flera rån i Eskilstuna manar nu polisen till vaksamhet. Foto: Susanne W Lamm/Epoch Times-arkivbild


Förra helgen inträffade flera rån och rånförsök i Eskilstuna. Polisen manar nu till vaksamhet, skriver Eskilstuna-Kuriren.

På söndagskvällen förra veckan rånades en 16-årige pojke av två gärningsmän som kom på moped. De hotade honom med pistol och fick med sig pojkens mobiltelefon. De tvingade också av honom hans skor och en tröja.

Samma kväll rånades två män i 30-årsåldern. Två mopedburna män hotade dem med en pistol och en kniv. Gärningsmännen fick med sig mobiltelefoner och plånböcker.

En 22-årig kvinna rånades också den kvällen. Två gärningsmän attackerade henne och sparkade henne i magen. De tog hennes mobiltelefon och bankkort. Kvinnan fick föras till sjukhus där man konstaterade att hon hade ett brutet lillfinger.

Lennart Vestergren vid Eskilstunapolisen säger till tidningen att alla dessa händelser ”är mycket allvarliga brott” och man har haft liknande personrån sedan i våras.

Förundersökningsledaren Fredrik Hedlund har efterlyst tips från allmänheten. Samtidigt säger han till Eskilstuna-Kuriren att våldet har trappats upp.

– Var vaksam. Gå inte själv om du inte behöver. Tänk dig för. Och gå inte omkring och fladdra med telefonen, säger han till tidningen.

Polisen har fortfarande inte gjort något genombrott. Man har inga misstänkta och inga gripna.

På torsdagen var det ett omfattande bråk med ett femtontal inblandade i Eskilstuna. Tre män i 20-årsåldern frihetsberövades misstänkta för grov misshandel och olaga hot.

Polisen tror dock inte att detta har något samband med de tidigare rånen.

I några av rånen har de två misstänkta gärningsmännen färdats i en mörk moped. Man har beskrivet dem som en gängliga. De har haft mörka kläder, grå mjukisbyxor och hjälp. Om man har tips till polisen kan man ringa 114 14.