På grund av oroligheter: Vantaskolan sätter in ordningsvakter
Efter oroligheter på Vantaskolan i Ösmo i Nynäshamns kommun har skolan beslutat att sätta in ordningsvakter. Foto: Epoch Times-arkivbild


Efter skolstarten har polisen tillkallats flera gånger till Vantaskolan i Ösmo i Nynäshamns kommun. Orsaken är att äldre ungdomar har vistats i skolan och skapat oro bland eleverna. Nu har skolan beslutat att sätta in ordningsvakter, rapporterar Nynäshamns Posten.

Rektor för årskurs 4–9 på Vantaskolan, Magnus Prior, säger till tidningen att man sätter in vakter för att ”säkerställa att det är lugnt och tryggt på skolan”.

Förra veckan sade Anneli Gustafsson, kriminalinspektör vid Nynäshamnspolisen, till Nynäshamns Posten att det har varit äldre ungdomar som har sökt upp elever.

– När de blir uppmanade att lämna området är de inte så trevliga, varken mot rektor, lärare eller elever. Eftersom ungdomarna inte har rätt att vistas på skolan är ärendet rubricerat som olaga intrång.

Skolan har polisanmält händelserna. Polisen vet vilka ungdomarna är och man kommer att kalla dem till förhör.

I samband med ett möte för några dagar sedan informerades föräldrar om den extra åtgärden. Enligt Magnus Prior har reaktionerna från vårdnadshavarna varit positiva. På onsdag har man planerat ett särskilt möte för de föräldrar som känner sig särskilt oroliga.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.