McDonalds börjar med hemkörning av mat
Foto: Wikimedia Commons


McDonalds har börjat med hemkörning i Sverige, skriver Nöjesguiden. På torsdagen i dag går det att beställa hamburgerkedjans mat via Uber Eats i Stockholm. Hemkörningstjänsten heter McDelivery.

Hittills går det bara att beställa från sex platser i Stockholm. Det rör sig om Solnavägen 17, Globen, Vasagatan, Kungsgatan 4, S:t Eriksgatan och Folkungagatan 50.

Den 17 maj kommer det att tillkomma fler platser i Stockholm som till exempel Hornsgatan och Sveavägen. Men det är oklart när resten av landet kommer att få hemkörd mat från McDonalds. Det är dock på gång.

– Vi är övertygade om att gästerna kommer att uppskatta möjligheten att få maten levererad och vi står beredda att erbjuda den här möjligheten i fler städer runt om i Sverige, säger Henrik Nerell, presschef på McDonalds Sverige till Nöjesguiden.

McDonalds har tidigare lanserat hemkörning i andra länder som till exempel USA, Frankrike och Storbritannien.

– Att kunna erbjuda våra gäster möjlighet att beställa från vår meny, oavsett om de är hemma, ute i solen eller på jobbet, känns helt i linje med vad som efterfrågas och Uber Eats innovativa plattform är det perfekta verktyget för att möjliggöra detta, säger André Singh, franchisetagare i Stockholm, i ett pressmeddelande.

McDelivery är öppet klockan 11 till 23 alla dagar i veckan.

Wikimedia Commons