Man försökte släcka bilbrand i Västerås – avled av sina skador
En som på onsdagen försökte släcka en bilbrand i stadsdelen Bäckby har avlidit av sina skador. Bilden har inget med artikeln att göra. Foto: René Fischer


Natten till onsdagen försökte en man släcka en bilbrand i stadsdelen Bäckby i Västerås. Han åtdrog sig skador och fick föras till sjukhus. Nu har han avlidit, rapporterar VLT.

Det var vid klockan 03:20 den 14 augusti som räddningstjänsten fick larm om en brinnande bil på Plåtverksgatan. Strax efteråt fick man ytterligare ett larm om ett brinnande fordon på Bessermergatan. Polisen upprättade en anmälan om skadegörelse genom brand.

”Förfärligt det som har hänt”

Polisen har dock inte kunnat bekräfta dödsfallet. Men en nära anhörig till mannen skriver på Facebook att ”vi har idag fått säga farväl till mannen som släckte branden på Bessermergatan”. Enligt uppgifter var mannen trebarnspappa.

Kommunstyrelsens ordförande i Västerås, Anders Teljebäck (S), säger till VLT att det ”är förfärligt det som har hänt”. Han hoppas nu att ökad närvaro av väktare och polis kan minska vågen av bilbränder.

Även riksdagsmannen Roger Haddad (L) från Västerås reagerar starkt när han får höra om det tragiska dödsfallet.

– Vi får avvakta polisutredningen för att få hela bilden i detta ärende innan jag drar några slutsatser. Just nu går mina tankar till offrets anhöriga i denna svåra stund. Det som hänt är fruktansvärt och oerhört tragiskt, säger han till tidningen.

Våg av bilbränder

Han säger att han kommer att åka till Bäckby och tala med boende.

”Det enda jag kan lova er är att jag kommer fortsätta mitt engagemang och närvaro som jag haft i området i över femton år för ett tryggare Bäckby”, skriver han på Facebook.

Den senaste tiden har det utsatta området Bäckby drabbats av en rad bilbränder. På onsdagen skrev VLT att det har kommit in 14 larm om fordonsbränder i området sedan den första juni. Under samma period har det kommit in totalt 32 larm om bilbränder i hela Västerås.

På måndagsnatten fick polisen in larm om ytterligare fordonsbränder i stadsdelen. En bil brann på Axel Oxenstiernas gata. Branden spred sig till en garageväg. Sedan kom ett larm om ytterligare en bilbrand på Stångjärnsgatan. Bränderna kunde släckas.

Polisen skriver på sin hemsida att man har upprättat en anmälan om skadegörelse. Ingen person har gripits i samband med händelserna. Det innebär att 16 bilbränder har inträffat i Bäckby sedan den första juni.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.