Tre bilbränder inom loppet av en timme i Västerås
Fem bilar brann under natten till torsdagen i stadsdelen Bäckby i Västerås. Foto: Epoch Times-arkivbild


Flera bilar har brunnit under natten till torsdagen i stadsdelen Bäckby i Västerås, rapporterar polisen. Inom loppet av en timme brann fem fordon.

Det första larmet kom 03:28 då två bilar brann på en parkering vid Spikverksgatan. Enligt VLT var räddningstjänsten snabbt på plats och kunde släcka branden.

Det andra larmet kom 04:07 där ytterligare två bilar brann på en parkering. Den här gången rörde det sig om Dragverksgatan.

Cirka femton minuter senare upptäcker en polispatrull att det kommer rök från en parkerad bil på Ånghammargatan. Branden hinner inte utveckla sig och släcks snabbt.

Polisen misstänker att samtliga bilbränder är anlagda och man har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.

Det är fjärde natten i rad som det brinner bilar i Bäckby. Inom loppet av en vecka har ett tiotal bilar brunnit i Västerås.

Staden har under de senaste åren drabbats hårt av fordonsbränder. Mellan 2009 och 2018 fick räddningstjänsten göra 448 utryckningar för bilbränder i Västerås, enligt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, skriver Västerås Tidning.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.