loadingLär känna honung och hur den kan användas. Sanna Ohlander tipsar om att den ger mer sötma än socker. Här bjuder hon på honungspannacotta, lagad efter eget recept. Foto: Torbjörn Lagerwall
Lär känna honung och hur den kan användas. Sanna Ohlander tipsar om att den ger mer sötma än socker. Här bjuder hon på honungspannacotta, lagad efter eget recept. Foto: Torbjörn Lagerwall
Mat

Honungsprovning med smak av ljung och sommar

Eva Sagerfors

En honungsprovning är enkel att ordna själv. Här berättar Honungskollens Sanna Ohlander om vad man kan upptäcka när man utforskar honungen närmare, och om favoriten – den speciella bovetehonungen, som faktiskt få uppskattar.

Sanna Ohlander har ett stort intresse för mat, och som projektansvarig för Honungskollen har hon fått en ny relation till honung.

– Honung är en råvara som verkligen behöver uppmärksammas och lyftas. Den ger så mycket på många olika sätt.

Honung

Honung görs av bin med hjälp av blommors nektar. Det är ett av de äldsta sötningsmedlen, och består av druvsocker och fruktsocker, men innehåller även nyttiga ämnen och har länge använts vid förkylningar och hosta.

Ursprungsmärkning: EU beslutade nyligen att om honungen i burken kommer från olika länder ska dessa länder anges.

Svensk honung märks ofta med Sveriges biodlares riksförbund, Från Sverige, Svenskt Sigill eller biodlarens egen etikett.

Honung får bara kallas honung om produkten uteslutande kommer från binas insamling.

Feedback

Läs mer

Mest lästa

Nyhetstips

Har du tips på något vi borde skriva om? Skicka till es.semithcope@spit

loadingLär känna honung och hur den kan användas. Sanna Ohlander tipsar om att den ger mer sötma än socker. Här bjuder hon på honungspannacotta, lagad efter eget recept. Foto: Torbjörn Lagerwall
Lär känna honung och hur den kan användas. Sanna Ohlander tipsar om att den ger mer sötma än socker. Här bjuder hon på honungspannacotta, lagad efter eget recept. Foto: Torbjörn Lagerwall
Mat

Honungsprovning med smak av ljung och sommar

Eva Sagerfors

En honungsprovning är enkel att ordna själv. Här berättar Honungskollens Sanna Ohlander om vad man kan upptäcka när man utforskar honungen närmare, och om favoriten – den speciella bovetehonungen, som faktiskt få uppskattar.

Sanna Ohlander har ett stort intresse för mat, och som projektansvarig för Honungskollen har hon fått en ny relation till honung.

– Honung är en råvara som verkligen behöver uppmärksammas och lyftas. Den ger så mycket på många olika sätt.

Honung

Honung görs av bin med hjälp av blommors nektar. Det är ett av de äldsta sötningsmedlen, och består av druvsocker och fruktsocker, men innehåller även nyttiga ämnen och har länge använts vid förkylningar och hosta.

Ursprungsmärkning: EU beslutade nyligen att om honungen i burken kommer från olika länder ska dessa länder anges.

Svensk honung märks ofta med Sveriges biodlares riksförbund, Från Sverige, Svenskt Sigill eller biodlarens egen etikett.

Honung får bara kallas honung om produkten uteslutande kommer från binas insamling.

Feedback

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2025