Facebook censurerade ”Stop the Steal”-demonstrationen
Facebooks VD Mark Zuckerberg. Foto: Samira Bouaou / Epoch Times


Facebookgruppen där anhängare till president Donald Trump diskuterar valfusk och organiserar demonstrationer togs bort från plattformen för att förhindra ”våld och civil oro”.

I ett förhör i senatens juridiska utskott utfrågades Facebooks VD Mark Zuckerberg och Twitters VD Jack Dorsey om företagens behandling av presidentvalet.

I torsdags stoppades gruppen ”Stop the Steal” med mer än 350 000 deltagare. Zuckerberg sade att Facebook prioriterar att stoppa Trumpanhängare från att organisera evenemang som kan leda till våld.

– Jag är väldigt orolig över detta, speciellt över all desinformation och allt innehåll som kan uppmuntra till våld under en labil tid som denna. En av våra högsta prioriteringar är att säkerställa att människor inte använder vår plattform för att organisera våld eller civil oro, sade Zuckerberg.

Utskottsordföranden Lindsey Graham menade att reglerna som skyddar plattformarna från ansvar kan behöva ses över.

– Jag tror det finns oro från både republikaner och demokrater om den makt som sociala medieföretag använder för att berätta för oss vad som är sant eller inte, sade Graham.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.