Björn Borg: ”Ingen motsats i att elitsatsa och att ha roligt”

Exklusiv intervju med tennislegendaren

Intresset och nyfikenheten runt Björn Borgs person är ständigt närvarande – 40 år efter att han slutat tävla. Ändå lever han i dag ett stilla familjeliv. Foto: Lars Pehrson


Det har gått 40 år sedan Björn Borg chockade idrottsvärlden. Endast 26 år gammal avslutade den firade tennisstjärnan sin karriär. Trots att Borg sedan dess undviker rampljuset och värnar sitt privatliv är intresset för honom enormt.
Eller är det kanske så att just Borgs låga profil bidrar till intresset? En del tidigare världsstjärnor vänder ut och in på sig i media. Vi tycker oss veta allt om dem och nyfikenheten är sedan länge stillad.

Kring Björn Borg finns ett slags mystik, en form av otillgänglighet som gör honom spännande.
 
Men det är inte avsikten med att han föredrar ett lugnt familjeliv framför att visa upp sig i alla möjliga sammanhang.
 
– Om jag tackade ja till alla förfrågningar skulle jag ha fullt upp varje dag. Både svensk och utländsk media hör ständigt av sig och tv-bolag vill ha mig med i olika program. Men jag vill inte synas på det sättet, säger Borg i den exklusiva intervjun med Epoch Times.
 
Att hålla på sin integritet är något helt annat än att vara introvert. Tyvärr framställs Borg missvisande som sådan i filmen ”Borg” vilken frånsett sonen Leos roll som en ung Björn Borg inte gör tennislegendaren rättvisa.
 
Forne skidkungen Ingemar Stenmark är i likhet med Borg lite tillbakadragen men ställde upp i Let's Dance 

Skulle du…

Borg skrattar hjärtligt innan frågan hinner ställas.
 
– Haha, aldrig i livet. Jag menar självklart inte att det skulle vara något konstigt med att ställa upp där, i Mästarnas mästare eller liknande program. Men det är inget för mig.
 

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!