Anställd på Skatteverket misstänks för identitetsstölder
En kvinna på Skatteverket misstänks för identitetsstölder. Foto: Epoch Times-arkivbild


En kvinnlig anställd på Skatteverket misstänks ha stulit flera identiteter och sedan lurat till sig banklån. Det rapporterar TV4 Nyheterna.

För cirka två veckor sedan kom det in tre polisanmälningar om bedrägeri och dataintrång mot kvinnan.  

– Hon sa att hon skulle hitta ett jobb till mig och min bror på Skatteverket. Och vi trodde på henne, säger ”Sara”, en av anmälarna till tv-kanalen.

Den misstänkta kvinnan är anställd på ett av de kontor på Skatteverket där man får framställa ID-kort.

Sara berättar för TV4 att det aldrig kom något jobberbjudande. Däremot ombads hon att skicka foton på sig själv och bilder på sitt ID-kort. Sedan övervakade kvinnan henne när hon loggade in på sitt bank-id på Skatteverkets hemsida.

Efter ett tag fick Sara flera brev från olika banker med låneansökningar med avslag. Hon säger till tv-kanalen att hon aldrig har fyllt i dessa. Senare fick hon inkassokrav på hundratusen kronor där amorteringar inte hade betalats på flera månader. Samtidigt säger hon att pengarna hade satts in på den anställdes bankkonto.

Den misstänkta kvinnan, som har jobbat på Skatteverket sedan 2017, internutreds nu av myndigheten.

När TV4 får tag i henne bekräftar hon att hon har stora skulder till flera personer som har polisanmält henne. Hon nekar till att hon skulle ha utnyttjats sin ställning som statlig tjänsteman. Hon uppger samtidigt att hon har blivit hotad till livet från några personer som hon är skyldig pengar. Kvinnan har i sin tur polisanmält händelsen.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.