10-årig pojke rånad av ungdomsgäng
En 10-årig pojke blev rånad av ett ungdomsgäng på fredagskvällen i Karlskoga. Foto: Epoch Times-arkivbild


En 10-årig pojke rånades och misshandlades av en grupp ungdomar på fredagskvällen i Karlskoga. Det skriver polisen på sin hemsida.

Det var efter klockan 20 som pojken blev rånad av 5–6 ungdomar i 14–15-årsåldern. 10-åringen blev slagen med en tennisracket och blev sedan av med sin väska.

– Det är ganska fegt kan jag tycka. De är så många och han är så ung, säger Kenneth Johannesson, polisbefäl i region Bergslagen, till Nya Wermlands-Tidningen.

Både flickor och pojkar i gruppen ska ha deltagit i rånet som inträffade vid en skola.

Enligt tidningen var två polispatruller och hund på plats som har sökt efter de misstänkta personerna. Men på lördagsmorgonen har polisen fortfarande inte gripit någon.

Enligt uppgift känner inte pojken igen någon som rånade honom. Huruvida han blev skadad vid rånet är i nuläget okänt.

Efter rånet sprang han hem till sina föräldrar som gjorde en polisanmälan.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.