Ungdomsgäng attackerade polisen med stenar
Vid midnatt kastade ungdomar stenar mot polisen i Brandkärr i Nyköping. Foto: Epoch Times-arkivbild


Vid midnatt kallades polisen till Brandkärr i Nyköping efter larm om skadegörelse. När patrullen kom dit började ungdomar kasta stenar på polisbilen, skriver Expressen.

En anmälan om våldsamt upplopp har upprättats. Ingen har dock gripits för stenkastningen.

– 15 till 20 personer har gemensamt attackerat polisen, säger Joel Gerdin, vakthavande befäl vid polisen, till tidningen. 

Tvingades kalla på förstärkning

Det var vid midnatt som polisen kallades till platsen efter larm om skadegörelse. Bland annat har man kastat stenar vid en skola och två bildäck ska ha satts i brand.

När polisen kom till platsen blev de attackerade. Till slut blev man tvungen att kalla på förstärkning för att backa upp patrullen.

Ingen har kommit till skada vid händelsen, men en ruta på polisbilen gick sönder. Expressen skriver att polisen kunde skingra gruppen, men man lyckades inte gripa någon.

Enligt Aftonbladet har det varit ett tiotal patruller på plats som kommer att vara kvar hela natten.

Upprepande stenkastning

På onsdagen gick polisen ut på sin Facebook-sida och skrev att det har varit upprepande stenkastning mot polis och väktare i Brandkärr.

”Oavsett om man blir provocerad eller inte vill ha polisen närvarande kastar man aldrig någonsin stenar. Aldrig. Vi blåljuspersonal är människor och vill precis som ni andra komma hem efter arbetspasset”, kunde man bland annat läsa.

På fredagskvällen förra veckan larmades polisen till en skola efter att någon hade kastat en smällare i området. När polisen kom dit utsattes man för stenkastning.

– Det handlar om en liten klick ungdomar som inte vill att polisen ska vara här, sade Frida Thörn, områdespolis i Brandkärr, till SVT.

Polisen har tidigare sagt att man kommer att ha ökad närvaro i området för att skapa trygghet för de boende.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.