Åtta bränder i Husby på kort tid – polisen vill ha in tips
På en och halv vecka har åtta bränder inträffat i Husby. Foto: Epoch Times-arkivbild


På en och halv vecka har det brunnit på åtta ställen i Husby i nordvästra Stockholm. Polisen skriver på sin hemsida att man nu har ökat sin närvaro i området samtidigt som man vädjar om tips från allmänheten.

Flera av bränderna har skett på natten eller tidigt på morgonen i östra delen av området. Polisen misstänker att de är anlagda.

– Det har tänts eld utanför bostäder där det bor människor. Det kunde i flera fall ha slutat mycket illa och vi ser mycket allvarligt på detta. Vi har nu poliser ute och tillsammans med fastighetsägaren gör vi flera insatser för att få stopp på detta, säger Kjell Hellström, polisinsatschef.

Ingen person har kommit till skada. Enligt polisen har någon eller några satt eld på barnvagnar, blomlådor, kartonger och andra föremål i trapphus eller loftgångar.

– Vi tar gärna emot tips från boende och verksamma i området. Det är svårt att endast genom ökad polisiär närvaro förebygga bränder så vi behöver tips om händelserna för att kunna få stopp på den eller de som anlagt bränderna, säger Kjell Hellström.

Händelserna har rubricerats som mordbrand. Den som har sett något misstänkt eller har någon annan information om bränderna uppmanas att ta kontakt med polisen på telefonnummer 114 14.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.