Den här LCHF-ostkakan på mandelmjöl är fantastiskt god och smakar nästan precis som vanlig ostkaka. Förberedelserna går på ett kick och kräver inga kulinariska förkunskaper.
Recept
Det här behövs för 4 portioner
250 g keso
100 g färskost
Smör att smörja formen med
2 ägg
1,5 msk sötströ (eller annan valfri sötning)
1 tsk riven bittermandel – kan uteslutas
3/4 dl mandelmjöl
3/4 dl vispgrädde
mandelspån till garnering
Gör så här
Blanda samman keso, färskost, ägg, sötning, bittermandel, mandelmjöl och grädde. Vispa ihop eller mixa med stavmixer.
Smörj en form och häll i smeten. Garnera med mandelflarn och tillaga i 40 minuter på 200 grader i ugnen. Servera med vispad grädde och bär.
Observera att du kan behöva se över doseringsmängden om du väljer annan sötning än sötströ som står i receptet.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!
En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.