Finns det en tyst berättelse i vår kultur där pojken lär sig skämmas för den han är? Mattias Fyrörn berättar om sin resa från skammens inre fängelse till ett utforskande av ledarskap, brödraskap och en djupare syn på manlighet.
Att vara människa är komplext. En biologisk grund ska samsas med medveten fostran och samhällets ideal. En man ska vara på ett visst sätt, en kvinna på ett annat. Roller som inte alltid är sprungna ur människors hjärtan, utan snarare har sin grund i kommersiella intressen. Dessa könsroller utmanas och ifrågasätts.
Genom gemenskap och samtal vill Mattias Fyrörn skapa utrymme för män att lära känna sig själva och utveckla en sund stolthet över sin manlighet. Foto: Privat
Men vad innebär det egentligen att vara man? Mattias Fyrörn har länge drivit manscirklar och arbetat med frågor kring manlighet. Han pratar om maskulina och feminina sidor. Om faran med att förneka de biologiska aspekterna av sitt eget kön, och om hur man kan använda ordet manlighet för att skapa en djupare förståelse av sig själv.