Hälsa

Behöver Sverige nya näringsråd?

Mats Janson
Mats Janson
loadingInnan människorna i Anderna äter sin quinoa blötlägger man fröna i tre veckor. En hel del antinutrienter och växtgifter försvinner då i fermenteringen. Foto: Martin Stock Studio/Shutterstock
Innan människorna i Anderna äter sin quinoa blötlägger man fröna i tre veckor. En hel del antinutrienter och växtgifter försvinner då i fermenteringen. Foto: Martin Stock Studio/Shutterstock

Att gå emot strömmen är aldrig lätt. Hur många vetenskapliga studier man än läst och hur mycket klinisk erfarenhet man än har – många vill skjuta budbäraren i stället för att lyssna på budskapet. En av Sveriges mest erfarna näringsterapeuter, Madeleine Marcus, duckar dock inte. Hon tycker att Sverige behöver nya näringsråd.

Näringsterapeuten Madeleine Marcus vill ge bästa möjliga näringsråd till sina klienter. Därför läser hon vetenskapliga studier som kanske ingen annan, både när det gäller mängden och den kritiska inställningen. Hennes slutsatser skiljer sig ofta från Livsmedelsverkets.

Allt började med att hon var ung och sjuk.

Feedback

Läs mer

Mest lästa

Nyhetstips

Har du tips på något vi borde skriva om? Skicka till es.semithcope@spit

Hälsa

Behöver Sverige nya näringsråd?

Mats Janson
Mats Janson
loadingInnan människorna i Anderna äter sin quinoa blötlägger man fröna i tre veckor. En hel del antinutrienter och växtgifter försvinner då i fermenteringen. Foto: Martin Stock Studio/Shutterstock
Innan människorna i Anderna äter sin quinoa blötlägger man fröna i tre veckor. En hel del antinutrienter och växtgifter försvinner då i fermenteringen. Foto: Martin Stock Studio/Shutterstock

Att gå emot strömmen är aldrig lätt. Hur många vetenskapliga studier man än läst och hur mycket klinisk erfarenhet man än har – många vill skjuta budbäraren i stället för att lyssna på budskapet. En av Sveriges mest erfarna näringsterapeuter, Madeleine Marcus, duckar dock inte. Hon tycker att Sverige behöver nya näringsråd.

Näringsterapeuten Madeleine Marcus vill ge bästa möjliga näringsråd till sina klienter. Därför läser hon vetenskapliga studier som kanske ingen annan, både när det gäller mängden och den kritiska inställningen. Hennes slutsatser skiljer sig ofta från Livsmedelsverkets.

Allt började med att hon var ung och sjuk.

Feedback

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad

Svenska Epoch Times AB
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times AB 2025