Änkan sålde huset för att bo på kryssningsfartyg


Efter många kryssningsresor tröttnade änkan till slut på att ständigt packa upp och packa ner. En dag kom hon på idén att sälja både bilen, huset och tillhörigheterna i Florida, för att permanent bosätta sig på det stora kryssningsfartyget Crystal Serenity. Där har hon nu bott i tolv år och aldrig ångrat sitt beslut.

– Jag behöver inte städa, inte handla, inte laga mat, jag behöver inte göra någonting. Jag gör vad jag vill, när jag vill, och om jag vill, säger änkan till den amerikanska TV-kanalen CBS.

Änkan, som nu är 90 år, heter Lee Wachtstetter. Hon gjorde nära 100 kryssningsresor tillsammans med sin make innan han gick bort. Dagen innan han dog sade han till henne: ”Sluta aldrig med kryssningsresor.” Och det gjorde hon inte heller.

Tidigare åkte Lee och hennes make alltid på kryssningsresor tillsammans. Dagen innan makens bortgång fick hon lova att aldrig sluta åka på kryssningar. Foto: CBS This Morning/YouTube

Miljontals människor åker på kryssningsresor världen över varje år, och många av dem är pensionärer. För en del av dem blir kryssningsbåten som ett andra hem, men för Lee är det permanent.

– Varför bo ensam i ett hus när du kan leva på ett kryssningsfartyg och få alla dina behov tillgodosedda – samtidigt som du reser jorden runt!

På fartyget har Lee allt hon kan önska sig: mat, städning, uppassning och inte minst sällskap och underhållning.

– Jag dansar varje dag kl. 17.15, veckans alla dagar. Jag lever som i en sagovärld. Alla gör inte så här, men många skulle kunna det, säger hon.

Snittkostnaden för att bo på äldreboende i USA är 200 dollar om dagen, säger Lee enligt Uplift Post, vilket motsvarar cirka 1 800 svenska kronor. Vissa kryssningsfartyg erbjuder långtidsrabatt och rabatter för pensionärer, och det gör att man kan hamna på en kostnad på 135 dollar per dag, alltså cirka 1 250 svenska kronor. Då har Lee 65 dollar per dag, ungefär 600 kronor, som hon i stället kan lägga på till exempel god och varierad mat eller kanske frukost på sängen med rumservice.

Fartygsbesättningen kallar henne ”Mama Lee”. Varje dag åtnjuter hon uppassning och god mat tillsammans med nya bekantskaper. Foto: CBS This Morning/YouTube

Kryssningsfatryget har även flera pooler, gym, och underhållningsshower varje kväll. Det är kostnadsfritt att tvätta och torka kläder, och tandkräm, tvål och schampo ingår. Om tv:n går sönder eller hon behöver få en glödlampa utbytt, så fixar personalen det på direkten. Hon får sängen bäddad varje dag, och sängkläder och handdukar utbytta regelbundet.

Under sina år på fartyget har Lee fått se all världens hamnar, från Panamakanalen till Nya Zeeland, med möjlighet att gå i land om hon vill. Hon träffar hela tiden nya trevliga människor och är bekant med all fartygspersonal. Och hon blir behandlad som en kund och inte som en patient.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.