Våg av bilbränder i Lund – misstänkt samband
Utbrända bilar på Östra Tornsvägen i Lund för några veckor sedan. Foto: Johan Nilsson/TT


Två bilar brann i Lund i natt. Sedan midsommar har en våg av bilbränder drabbat studentstaden. Polisen misstänker att samma gärningsperson ligger bakom.

– Utredningen får visa om det är en koppling till tidigare bränder i kommunen, säger Katarina Rusin vid polisen.

Tidigt på onsdag morgon kom larmet. Det hade på nytt börjat brinna i en bil i Lund. Den här gången i västra delen av staden. När räddningstjänst och polis kom till platsen hade branden redan hunnit sprida sig till en annan bil.

– En bil blev totalt utbränd och en brandskadad, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid polisen, till TT.

Rad av bränder

Sedan midsommar har över tio bilbränder inträffat i Lund. I flera av fallen har elden spridit sig till andra bilar parkerade i närheten. Polisen misstänker att bränderna är anlagda och har ett samband.

– Branden i natt inträffade i Lunds kommun och under nattetid och på det viset stämmer det överens med tidigare bränder, säger Katarina Rusin.

– Det är för tidigt för att säga om det här har något samband men vi har sett ett ökat antal bränder i kommunen så det är något vi tittar på och jobbar mot, säger Rusin.

Säkrar DNA

Polisen spårade med hund under natten, men har inte gripit någon misstänkt för skadegörelsen.

Brottsanalytiker är inkopplade för att göra geografiska analyser och försöka räkna ut var nästa bil kan sättas i brand. Samtidigt arbetar kriminaltekniker med att säkra spår för att få tag i den eller de som är skyldiga, rapporterar Sydsvenskan.

– Det handlar främst om eventuella fynd av DNA, säger lokalpolischef Patrik Isacsson till tidningen.

Ingen person skadades i nattens brand.

(Anna Hansson/TT)