Gäng löpte amok i Borås: Pizzeria och frisörsalong sattes i brand
Ett mindre gäng krossade fönster och tände eld på fastigheter i Borås på fredagsnatten. Foto: Epoch Times-arkivbild


Ett mindre gäng satte eld på en pizzeria och frisörsalong på Hässleholmen i Borås under natten till fredagen. Det skriver polisen på sin webbsida.

Både räddningstjänst och polis larmades till Hässle torg efter att boende i området hört glaskrossning och sett rök. Enligt polisen ska ett mindre gäng ha löpt amok på platsen och krossat glas och anlagt flera bränder.

Rubriceras som mordbrand

– De krossade rutor och tände eld. Räddningstjänsten var först på plats, och de begärde hjälp av oss med att spärra av så de kunde jobba ostört. Det var mycket folk på platsen, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst, till Expressen.  

Torget spärrades av samtidigt som räddningstjänst arbetade med att släcka bränderna. Flera butiker och lokaler ska ha skadats av bränderna. Enligt tidningen är pizzerian helt utbränd.

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand samtidigt som fler rubriceringar kan tillkomma. Ingen person har gripits i samband med händelsen. Däremot finns det uppgifter från vittnen och personer som har ringt in. Samtidigt har polisen en del filmmaterial som man kommer att gå igenom.

Särskilt utsatt område

Nyligen släppte polisen en lista på utsatta områden i Sverige. Stadsdelarna Norrby och Hässleholmen/Hulta i Borås definieras fortsatt som särskilt utsatta områden.

Polisen skriver på sin webbsida att det i Hässleholmen/Hulta sker kriminell påverkan på flera olika samhällsnivåer. Det rör sig bland annat om narkotikaförsäljning, olaglig uthyrning av lägenheter och hederskulturer.

Inom kort kommer polisen därför att installera ett antal övervakningskameror på båda de utsatta områdena.

– Målet med kameraövervakningen är att öka tryggheten på området, men också att få in bevismaterial för brottsutredningar, säger Tomas Stakeberg Jansson, lokalpolisområdeschef i Borås.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld.

Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd!

Här ser du hur du kan stödja oss.