Vaccinforskare: Människor ska inte tvingas ta vaccinet

Kampanjen att vaccinera USA:s 17 miljoner unga i åldern 12-15 år är en del av president Joe Bidens strategi att nå flockimmunitet i landet. Foto: Joseph Prezioso/AFP via Getty Images


Samtidigt som covid-19-vaccinationerna räddar liv, ser vaccinforskaren Robert Malone censur av biverkningar och en press att ta vaccinet. Alla har rätt att ta ett eget beslut, menar han.

Robert Malone har utvecklat vacciner sedan 80-talet och var den som kom på tekniken för mRNA-vaccin. Han anser att vaccinerna mot covid-19 räddar många liv, särskilt bland äldre. Processen har dock gått för fort.

– Jag har varit rädd för att vi får problem om vi skyndar på med det här. Hur kan man inte få problem om man tar genvägar och skyndar på, särskilt med säkerhetsfrågorna? säger han i en intervju i Epoch TV.

Malone anser att man borde lyssna på kritiken mot vaccinerna, istället för att stämpla kritiska personer som antivaxxare.

– Vi stämplar och utesluter ett helt ämnesblock ur debatten.

Han säger även att personer som upplever symtom efter vaccination får höra att de inbillar sig.

Robert Malone, vaccinforskare. Foto: Skärmavbild/Epoch TV

Etik

Malone har granskat etiken i att använda det han kallar experimentella vacciner.

– En nödgodkänd produkt – vilket alla de här vaccinerna är, liksom många av medicinerna – är en experimentell produkt.

Att ge experimentella produkter till patienter är medicinsk forskning och ska följa regler för det, menar han. Då krävs en fullständig redovisning av risker, men Robert Malone säger att man utelämnar allvarliga biverkningar.

Tvång och mutor

Han är även kritisk till hur befolkningen uppmanas att vaccinera sig.

– Man får inte tvinga. Man får inte locka. Patienten eller personen måste frivilligt acceptera den experimentella medicinen av egen vilja. Allt det här om att ”Du måste ta vaccinet. Du måste ta vaccinet för annars kan tant Mary bli smittad”. Allt det här om att vaccinet är säkert, och all press som pågår kring vaccinet är tvång.

Att Kanada har bjudit barn på glass för att ta vaccinet kallar han tvång och mutor.

Han kommenterar också argumentet att alla behöver ta vaccinet för att befolkningen ska nå flockimmunitet.

– Problemet är att det är en villfarelse. Vi har inte ens samlat data för att kunna räkna ut vad i de här kliniska försöken som skulle ge oss flockimmunitet.

Staten äger inte din kropp, särskilt inte till en experimentell produkt. 

Robert Malone, vaccinutvecklare

Enligt Robert Malone sprider man globalt en logik för varför vi måste ta vaccinet och hur många av oss som måste ta det.

– Det stöds inte av data. I mitt huvudet är det ett problem. Det har gått hela vägen genom det här utbrottet där viktiga myndighetspersoner har varit bekväma med att ersätta evidensbaserad medicin med sin åsikt.

Eftersom det nu finns mycket data, så borde vi använda den för att ta beslut gällande allmänhälsan, menar han.

– Vi lockar, tvingar och på olika sätt respekterar vi inte individens rättighet att välja vad som ska hända med deras kropp. Som jag ser det är rätten att välja grunden i det västerländska samhället. Staten äger inte din kropp, särskilt inte till en experimentell produkt.

 

Vill du läsa en politiskt oberoende (på riktigt) nyhetstidning med ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter? Just nu, tidsbegränsat sommarerbjudande, endast 1 krona (99kr normalt) första månaden – ingen bindning – säg upp enkelt när du vill via mejl eller telefon. Förnyas automatiskt för 99 kr/mån tills du väljer att säga upp. Du riskerar inte mer än första kronan. Klicka här för att starta din provprenumeration nu!