Utredning om gruppvåldtäkt i Malmö läggs ned
Åklagaren har valt att lägga ner förundersökningen om en misstänkt gruppvåldtäkt i Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT Arkivbild.


Åklagaren har valt att lägga ned utredningen om den misstänkta gruppvåldtäkt mot en flicka som skedde den 11 november i Malmö förra året. Nu är två av fjolårets fyra våldtäktsutredningar med flera gärningsmän nedlagda, skriver Sydsvenskan.

”Vidtagna åtgärder har inte lett till att någon kan misstänkas för brottet. Ytterligare utredning kan inte antas ändra på det”, är åklagaren Lena Körners motivering till att inte fortsätta driva fallet.

Enligt polisen kom anmälan om det misstänkta övergreppet in först några dagar efter händelsen. Detta efter att flickan berättat för anhöriga som i sin tur vänt sig till myndigheten.

Minst tre män ska ha deltagit i övergreppet i stadsdelen Segevång, och polisen utgår fortfarande från att flickan utsatts för ett sexbrott. Hon ska inte ha blivit överfallen av personer som legat i bakhåll utan haft kontakt med männen innan de gav sig på henne.

Den första utredningen lades ner sedan det kommit fram att en kvinna ljugit om att hon utsatts för en våldtäkt den 29 december i Malmö, enligt polisen. Där misstänks kvinnan nu för falskt larm.

Flera fall

Tidigare i veckan rapporterade Skånska Dagbladet att två män har häktats och tre personer sitter anhållna misstänka för en grov våldtäkt av en kvinna i en lägenhet i Turning Torso i Malmö.

På tisdagens hölls häktningsförhandlingar i Malmö tingsrätt. Enligt tidningen häktades en 56-årig man från Malmö. Han misstänks för grov våldtäkt den 1 maj samt övergrepp i rättssak och olaga hot den 4 maj i Malmö. Mannen förnekar brott.

Enligt Sydsvenskan ska kvinnan ha hotats för att förhindra henne att göra en polisanmälan.

(TT)