Ung man skjuten i Märsta
En man i 20-årsåldern sköts i Märsta norr om Stockholm. Foto: Anders Wiklund/TT


En man i 20-årsåldern har blivit skjuten i Märsta, norr om Stockholm. Hans skador beskrivs som allvarliga och han har hämtats av en ambulanshelikopter. Polisen har gripit en annan ung man som misstänks ha skjutit.

Flera personer ringde och larmade om skottsmällar när klockan var några minuter i nio på söndagskvällen. Polisen ryckte ut till den misstänkta brottsplatsen, ett område intill en skola, och fann där den skjutne mannen.

Han har blivit skjuten med ett eller flera skott, säger Stockholmspolisens presstalesperson Ola Österling.

– När han avtransporterades var han vaken och talbar. Vi har således kunnat kommunicera med honom medan han togs om hand av ambulanssjukvårdare, säger han.

– Vi har haft ett bra samtal med målsägande. Vad det innehöll omfattas av förundersökningssekretess.

Polisen grep en stund senare en misstänkt skytt, en man som också är i 20-årsåldern. Enligt Aftonbladets obekräftade uppgifter har även ett vapen hittats.

Brottet rubriceras som ett mordförsök. Området har spärrats av och polisens insats beskrivs som omfattande.

– Vi har ett flertal vittnen, personer på plats, som har gjort vissa iakttagelser och som vi håller på och förhör just nu. Vi planerar att sätta i gång dörrknackning i ett närliggande bostadsområde, säger Ola Österling.

(TT)

Visste du att vi även finns som papperstidning med veckoutgåva? Svenska Epoch Times – en traditionell nyhetstidning med klassisk, objektiv journalistik. Teckna din provprenumeration på papperstidningen idag – endast 99kr – klicka här för mer information.