Man skjuten till döds med flera skott
Polisen söker gärningsmän efter att en ung man skjutits till döds i Kista. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT


En ung man har skjutits med flera skott i Kista under natten mot söndag. Han avled direkt på platsen. Polisen har inlett en förundersökning om mord och söker nu efter ansvariga för dådet.

Polisen söker efter en eller flera gärningspersoner sedan en ung man i 20-årsåldern skjutits med flera skott i Kista under natten mot söndag.

– Man har gjort någon form av konfrontation med målsäganden och skjutit honom utomhus och därefter lämnat området, säger Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Polisen har inlett en förundersökning gällande misstänkt mord och utesluter inte att det kan handla om gängkriminalitet.

När larmet kom klockan 02.43 befann sig ett flertal personer i området, vilka enligt polisen har gjort iakttagelser om händelsen.

Brottsplatsen är avspärrad och kriminaltekniker samt en specialsökhund genomför en brottsplatsundersökning.

Ingen var vid femtiden på morgonen gripen för dådet, men polisen har övervakningskameror uppsatta runt om i Kista, vars material de nu ska gå igenom.

– Vi håller på att göra en analys och inventering av hur filmer i våra kameror i området har dokumenterat skeendet eller delar av skeendet, säger Ola Österling.

(Johanna Engman/TT)

Visste du att vi även finns som papperstidning med veckoutgåva? Svenska Epoch Times – en traditionell nyhetstidning med klassisk, objektiv journalistik. Teckna din provprenumeration på papperstidningen idag – endast 99kr – klicka här för mer information.