Tvåbarnsmamma hittades död i betongblock – man och kvinna döms
Kvinna dödades och ingjöts i ett betongblock. Ett par har dömts för brott mot griftefriden. Foto: Facebook.


I början av 2016 hittades 29-åriga Madelene Ekfalk död och ingjuten i ett betongblock. Nu döms ett par till fängelse för brottet, men inte för mord, utan för brott mot griftefriden, skriver Expressen.

I november 2015 försvann tvåbarnsmamman Madelene spårlöst. Tre månader senare hittades hon död och ingjuten i ett stort betongblock i ett skogsparti i Upplands Väsby, utanför Stockholm.

Misstankar riktades mot hennes före detta pojkvän, en man i 35-årsåldern, varpå han häktades för misstankar om mord. Även hans flickvän häktades för inblandning i mordet.

I slutet av 2016 släpptes paret, och misstankarna om mord skrevs av, eftersom det inte gick att fastställa hur Madelene dog. I november såg åklagaren istället till att åtala paret för brott mot griftefriden.

Mannen, Jocke Pettersson, döms till ett och ett halvt års fängelse. Kvinnan döms till ett år och två månader. Men paret döms inte att betala skadestånd till Madelenes familj.

Madelens mamma Susanne tycker att hennes dotter inte var värd ett sådant öde.

– Det känns så hemskt. Varför cementerar man in någon, om man inte har något att dölja, sade hon till Expressen.

Madelenes styvpappa, Hasse Lennerman, är besviken över att inte paret dömdes för maxstraffet.

– Att det inte blir maxstraff känns för jävligt, helt enkelt. Och att hennes barn inte får skadestånd – jag tycker att det är skrämmande. Det här kommer att överklagas, säger han, till Expressen.

Madelene har dokumenterat sitt liv i olika kanaler. Enligt Krimfall.se skrev hon 2014 om Jocke Pettersson: “Jag lärde känna en livs levande psykopat.“